GuidePedia

0

Η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών CIA ξεκίνησε τη μεταφορά όπλων προς την Ιορδανία μέσω ενός δικτύου από «ασφαλείς χώρους αποθήκευσης» και μέσα στον Ιούλιο πρόκειται να ξεκινήσει ο εξοπλισμός «επιλεγμένων» ομάδων ανταρτών.
Αυτή ήταν και η αιτία που η Ρωσία απέσυρε το προσωπικό της από την βάση της Ταρτούς, καθώς θεωρεί ότι αυτός ο οπλισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά του προσωπικού της βάσης (ανησυχούν για βολές αντιαρματικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ή ρίψη όλμων) με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί το ηδη "βαρύ" κλίμα στις σχέσεις με τις ΗΠΑ ..
Η αποστολή των όπλων η οποία θα συνοδευθεί από την απαραίτητη εκπαίδευση των μισθοφόρων που δρουν στη Συρία πρόκειται να γίνει για να ενισχυθούν οι δυνάμεις τους από τις αρχές Αυγούστου στις μάχες εναντίον των κυβερνητικών στρατευμάτων του Bashar Al Assad.
Η μεταφορά των πρώτων φορτίων όπλων πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε τρεις εβδομάδες και σε αυτά θα περιλαμβάνεται ελαφρύς οπλισμός και αντιαρματικοί πύραυλοι.
Η CIA στη συνέχεια και για δύο τουλάχιστον εβδομάδες θα επιλέξει μια αρχική ομάδα μισθοφόρων για να κάνει σίγουρο ότι αφενός τα όπλα θα χρησιμοποιηθούνε κατά του Assad και αφετέρου ότι θα μάθουν να τα χρησιμοποιούν σωστά ανοίγοντας το δρόμο ουσιαστικά για τους πρώτους αντάρτες εξοπλισμένους και εκπαιδευμένους από τη CIA να ριχτούν στη μάχη.  
Συζητήσεις για τον εξοπλισμό των μισθοφόρων γίνονται και με άλλες χώρες όπως η Γαλλία, η Σαουδική Αραβία – η οποία πιθανότατα θα τους εξοπλίσει με φορητούς αντιαεροπορικούς πυραύλους- και σε μικρούς αριθμούς στην αρχή όπως αναφέρεται περίπου 20.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό κάθε μήνα ξεκινώντας από τον Αύγουστο, θα εισέρχονται στη Συρία από την Ιορδανία μερικές εκατοντάδες μισθοφόροι παλαιότερα γνωστοί και ως «ακτιβιστές» οι οποίοι θα έχουν περάσει πρώτα από ένα εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης και εξοπλισμού στους.
Στόχος είναι η διαμόρφωση μιας δύναμης 5.000 μισθοφόρων τουλάχιστον πριν το τέλος του έτους.
Με αυτή τη δύναμη η οποία θα συνεχίσει να αυξάνεται και μέσα στο 2014 ελπίζουν οι ΗΠΑ ότι θα αποτελέσει τον αποφασιστικό παράγοντα για την πτώση όχι μόνο του Assad αλλά και την εξουδετέρωση των μονάδων της φιλοιρανικής Hezbollah που στηρίζει τον πρόεδρο της Συρίας και η δύναμής της εκτιμάται σύμφωνα με τους Αμερικανούς σε 2500 με 4000 μαχητές. .
Οι δυνάμεις των ανταρτών-μισθοφόρων που θέλουν να εξοπλίσουν οι ΗΠΑ είναι αυτές που πρόσκεινται στον «στρατηγό»  Salim Idris – ο οποίος αναφέρεται ως ένα από τα ηγετικά στελέχη των ανταρτικών δυνάμεων- και ο οποίος έχει λάβει το σχετικό «χρίσμα» από τη Δύση.
Φυσικά και ο Λευκός Οίκος έχει δώσει σαφείς εντολές στην CIA να ελέγχει εξονυχιστικά τις ομάδες των ανταρτών που εξοπλίζουν έτσι ώστε τα όπλα να μην πέσουν στα χέρια ομάδων που σχετίζονται με την al-Qaeda όπως είναι η al-Nursa.
Περιττό βέβαια να προστεθεί πως η CIA θα τα κάνει «θάλασσα» όπως συνηθίζει άλλωστε σε ανάλογες περιπτώσεις και στο τέλος τα όπλα που θα μοιράσει θα καταλήξουν στα χέρια τρομοκρατών και θα χρησιμοποιηθούν κατά δυτικών στόχων, όπως συνέβη με τον Αμερικανό πρσβευτή στην Λιβύη και έπεται συνέχεια...
Τα όπλα είναι σίγουρο ότι στο τέλος θα διασπαρθούν παντού και μετά θα κυνηγούν την al-Nursa η οποία θα έχει στον έλεγχό της αντιαεροπορικά βλήματα για τον κίνδυνο να καταρρίψουν κάποιο αμερικανικό πολιτικό αεροσκάφος. Από την άλλη ίσως αυτή είναι και η κρυφή τους ατζέντα.
Στο όλο σκηνικό ένα προστεθεί τα μεγάλα στρατιωτικά γυμνάσια που πραγματοποίησε στο Γκολάν ο ισραηλινός Στρατός, και οι πρωτοφανείς δηλώσεις του Ισραηλινού πρωθυπουργού περί «ενστάλαξης του φόβου του θανάτου στους εχθρούς»,  η εκκένωση της ναυτικής βάσης στην Ταρτούς από τους Ρώσους αλλά και η άρνηση της Ρωσίας να εκδώσει τον Έντουαρντ Σνόουντεν στις ΗΠΑ – πράξη η οποία σχετίζεται σίγουρα με τον εξοπλισμό των ανταρτών- τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό το σύνθετο και εύφλεκτο γεωστρατηγικό σκηνικό που διαμορφώνει η κατάσταση στη Συρία.
Από τον Αύγουστο οι εξελίξεις αναμένεται να είναι ραγδαίες.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top