GuidePedia

0

Καιρό πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στη Συρία είχα αναφερθεί σε ένα άρθρο μου για το πόσο σημαντικό ήταν για τη Ρωσία να κρατήσει τον έλεγχο της Συρίας και του Ιράν από γεωστρατηγική άποψη. Είχα προβλέψει τις εξελίξεις στη περιοχή. Στο πόλεμο αυτό οι Κούρδοι Σιίτες βοήθησαν τον Ασαντ να παραμείνει στην εξουσία, στην οποία με λίγο ακόμη προσοχή απο πλευράς Ρωσίας θα παγιωθεί. Το Ισραήλ θα μπορούσα να υποθέσω ότι στηρίζει τη δημιουργία Κουρδικού κράτους στην περιοχή ακόμη και με τη συμφωνία της Ρωσίας αλλά και του Ασαντ. Αυτός μόνο που δεν θα συμφωνούσε είναι στα φανερά τουλάχιστον η Τουρκία…
Η έξοδος σημαντικών και καταξιωμένων Τούρκων στρατηγών απο τη Τουρκική στρατιωτική μηχανή και η φυλάκισή τους άφησε σε πολλούς την εντύπωση ότι η Τουρκία υπάκουη στις διαταγές των ΗΠΑ θα έσκαγε σαν το καρπούζι.  Η νίκη των Σύριων κυβερνητικών δυνάμεων επι των ανταρτών μέλη των οποίων ήταν πολλοί Τούρκοι αξιωματικοί και στρατηγοί (!) έδειξε τις αδυναμίες της πάνοπλης Τουρκικής μηχανής. Η Ρωσία κέρδισε τον πόλεμο στη Συρία. Ομως ο Πούτιν αποδεικνύεται ακόμη πιο πονηρός, φαίνεται αποφασιμένος να συμφωνήσει στη δημιουργία ενός Κουρδιστάν στα νότιο-ανατολικά της Τουρκίας. Μέχρις εδώ δεν βλέπω γιατί να μη συμφωνήσουν και οι ΗΠΑ και το Ισραήλ.
Πρόσφατα ο Ερντογάν εξεδίωξε απο τη Τουρκική αεροπορία όλους τους Αλεβίτες, ένα είδος Σιιτών μουσουλμάνων μια θρησκεία που ασπάζονται και πολλοί Κούρδοι. Οι Αλεβίτες αποτελούν το 15-20% του πληθυσμού της Τορυκίας. Στη συνέχεια και μετά το ταξείδι Ερντογάν στις ΗΠΑ ακολούθησαν ταραχές μέσα στη Τουρκία ενώ φέρεται ότι οι ΗΠΑ ενοχλούνται απο την ηγεμονική στάση που θέλει να παίξει ο Ερντογάν στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η συγγνώμη του Ισραήλ στη Τουρκία δεν απέδωσε όσα περίμεναν.
Οπως αντιλαμβάνεστε η Τουρκία ευρίσκεται ξαφνικά ενώπιον πολλών πυρών. Απο πάνω της είναι η Ρωσία και από νοτιοανατολικά η γεωστρατηγική επιθυμία των ΗΠΑ να δημιουργηθεί ένα buffer ασφαλείας ανάμεσα στο Ιράν και το Ισραήλ (Κουρδιστάν). Η Συρία επίσης θα παραμείνει υπο Ρωσικό έλεγχο. Αυτή η κατάσταση δεν ευνοεί όμως μόνο το Ιραήλ αλλά και τη Ρωσία αφού μειώνει την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας και την αναγκάζει να διαμοιράσει με διαφορετικό τρόπο τις στρατηγικές της δυνάμεις, που πλέον δεν θα στρέφονται εξολοκλήρου εναντίον της.
Η Ελλάδα ήδη δημιούργησε μια τάφρο για να εμποδίσει σε περίπτωση Ελληνοτουρκικού πολέμου τη κίνηση του Τουρκικού στρατού πρός τη Δυτική Θράκη. Την ίδια ιδέα έβαλε σε εφαρμογή και ο Ερντογάν δημιουργώντας μια τάφρο-διώρυγα από τη Μαύρη Θαλασσα μέχρι τη Θάλασσα του Μαρμαρά, με την ιδέα ότι αυτό θα αποτλέσει ένα ανάχωμα σε οποιοδήποτε σκεφτεί να προχωρήσει πρός την Πόλη,  δημιουργώντας ένα νησί σαν διπλή γραμμή ανάσχεσης μεταξύ ευρωπαικής και ασιατικής Τουρκίας!
Η Ελλάδα σε αντίθεση με τον Ερντογάν δεν φαίνεται να εξοπλίζει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, παρότι γίνεται πλέον φανερόν ότι θα υπάρξουν μεγάλες ανακατατάξεις στο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου. Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου πρέπει να θεωρούνται χαμένα απο χέρι σε περίπτωση ξαφνικής επίθεσης της Τουρκίας ή σε περίπτωση ανάγκης δημιουργίας αντιπερισπασμού τις Τουρκίας στις Ρωσικές δυνάμεις της Ανατολικής Μεσογείου.
Ο Ερντογάν όμως με την ανοχή και την συνεργασία των προδοτικών κυβερνήσεων ΓΑΠ και Σαμαρά συνεχίζει να εξάγει μουσουλμάνους μετανάστες στην Ελλάδα. Παρότι αυτό φαίνεται ή παρουσιάζεται απο τα  κόμματα –πτώματα της αντιπολίτευσης της Ελλάδας σαν μεταφορά πληθυσμού για λόγους φτώχειας, πολιτικών πεποιθήσεων κλπ, στην ουσία αποτελεί ένα στρατό προστασίας της Τουρκίας μέσα στην Ελλάδα. Ενα στρατό που μέ ένα τυχαίο γεγονός μπορεί να λειτουργήσει στρατηγικά υπέρ της Τουρκίας σε ένα Ελληνοτουρκικό πόλεμο ή σαν εκβιασμός στη Δύση για να μη δημιουργηθεί το Κουρδιστάν. Πιστεύω ότι η Ρωσία έχει να παίξει τον πρώτο ρόλο, το ρόλο-κλειδί στη διατήρηση τηε εφαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας σε αυτή την υπόθεση πρίν εμφανισθούν οι ύαινες να φάνε ότι έχει απομείνει.
Aντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό ήταν για την Ελλάδα η συμμετοχή της στον Ρωσικό αγωγό South Stream, που θα πέρναγε κατά την αρχική εκδοχή πολύ κοντά στα Ελληνοτουρκικά σύνορα (αγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη), όπως και η παρουσία μεγάλων Ρωσικών εταιρειών όπως της Gazprom και της Sintez στην Ελλάδα. Η πολιτική των ΗΠΑ και της Γερμανίας φαίνεται ότι εμπόδισε την εξέλιξη αυτή που θα ήταν υπέρ των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας αλλά κατά των συμφερόντων των δικών τους.
Οπως έχω ξαναπεί για τα προβλήματα της Ελλάδας δεν φταίνει οι άλλοι. Οι άλλοι κοιτούν το συμφέρον τους. Αυτοί που φταίνε είναι οι κουλοχέρηδες Ελληνες πολιτικοί που υπακούουν  και υπογράφουν σε όσα τα αφεντικά και οι υπάλληλοί τους τους λένε.
Αν με ρωτήσετε, “τί βλέπεις”. Η απάντηση μου είναι ότι βλέπω συμφωνία μεταξύ όλων. Αλοίμονο σε αυτούς που θα χαθούν από όλες τις πλευρές.
Ο Οτσαλάν πρέπει να ξέρει ή να έχει καταλάβει και αυτό φαίνεται από τι δηλώσεις του υπέρ των τελευταίων διαδηλώσεων που έγιναν στη Τουρκία. Στην Ελλάδα παρότι “ξέρουν “ α) θεωρώ ότι δεν έχει γίνει σωστή αμυντική θωράκιση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και β) θα έπρεπε να είχε αρχίσει από το 2009 η επαναπροώθηση των μεταναστών στη Τουρκία.  Εκεί ο μεγαλοεπενδυτής μπορεί να δημιουργήσει θαυμάσια ξενοδοχεία στην Πόλη και πολλούς οίκους ανοχής για να μπορούν οι επίτηδες προωθούμενοι στην Ελλάδα μετανάστες να διάγουν μια ευχάριστη ζωή ανάμεσα σε δημοκράτες μουσουλμάνους. ΕΟΖ μπορούν να γίνουν και στη Τουρκία ή εκεί δεν χρειάζονται;
Την προετοιμασία και τις ασκήσεις του Ελληνικού στρατού που γίνονται κατά καιρούς τις θεωρώ εικονικές και έχουν σκοπό να δικαιολογήσουν το τελικό αποτέλεσμα και να καλύψουν μελλοντικά μεγάλους ενόχους.
Ακόμη δεν έχει πραγματοποιηθεί βολή S300 στο ΑΙγαίο. Θα έπρεπε επίσης να είχε ήδη υπάρξει σοβαρή προανακριτική επιτροπή για τα υποβρύχια. Δεν είναι μόνο ο Ακης υπεύθυνος που το Ελληνικό Πολεμικό Νατυικό έχει μείνει με 8 υποβρύχια λιγότερα ενώ ο Παπανικολής είναι για πέταμα. Είναι δυνατόν ο Βενιζέλος να παραμένει στη κυβέρνηση με όσα έχει διαπράξει μέχρι τώρα;
Oι πράξεις της ΧΑ είναι εκτός τόπου και χρόνου. Αποτέλεσμα των πράξεων της και όσων λέει είναι η προώθηση ενός αντιρατσιστικού νόμου που περιορίζει την ελεύθερη έκφραση και ενός νόμου που περιορίζει το συνέρχεσθαι. Η ΧΑ θέλει να παγιωθεί σαν πολιτική δύναμη μέσα από συγκρούσεις, τις οποίες η ίδια κάνει θέμα αντιπαράθεσης. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το Εβραικό ολοκαύτωμα. Αρκετά.
Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή μου θυμίζει τον Τιτανικό, που βυθιζόταν και όλοι χόρευαν.
Κλείνοντας θέλω να σας επιστήσω την προσοχή, στο ότι ένα Καστελόριζο χωρίς κατοίκους δεν έχει ΑΟΖ αφού δεν θα έχει οικονομική ζωή. Το αναφέρω γιατί η απουσία του κράτους σε αυτό το νησί έχει φέρει τους κατοίκους του σε απόγνωση.
Και κάτι ακόμη… Τα πράγματα πρέπει να τα βλέπει κανείς όχι μόνο από την αρχή πρός το τέλος αλλά και απο το τέλος προς την αρχή. Εκεί θα ανακαλύψει το ρόλο του Ερντογάν σε όσα έχουν γίνει στην Ανατολική Μεσόγειο με τη βοήθεια των Αράβων, που έχουν σίγουρα κάνει πολλούς Αμερικανούς πλουσιότερους.
Θα ήθελα να πω και άλλα πράγματα αλλά περιμένω να ξυπνήσετε …

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top