GuidePedia

0

“Αναστολή εκτέλεσης” πήρε η αμυντική βιομηχανία και ειδικότερα τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα,με την απόφαση κλεισίματος της ΕΡΤ. Στο τραπέζι γύρω από το οποίο βρισκόταν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι επιτελείς του υπήρχαν δύο ...λουκέτα. Ένα για την ΕΡΤ κι ένα για την αμυντική βιομηχανία. Επιλέχθηκε η πρώτη. Πως έγινε αυτό;

Απλά “νίκησαν” οι πρωθυπουργικοί σύμβουλοι που υποστήριξαν ότι αν εμφανιστεί η ελληνική κυβέρνηση να κλείνει έστω ένα μέρος της αμυντικής βιομηχανίας θα επωφεληθεί ...η Χρυσή Αυγή!

Επιπλέον υπήρχε και το επιχείρημα ότι η ΕΡΤ θα “περνούσε” στον κόσμο καλύτερα ,αφού οι δημοσιογράφοι δεν είναι και η πιο συμπαθής κοινωνική ομάδα! Και απ΄ ότι φάνηκε μετά την ανακοίνωσή της “άρεσε” και στην Χρυσή Αυγή.

Το σκεπτικό των αποφάσεων εκπλήσσει. Αν αυτά είναι τα κριτήρια ,χωρίς να υπάρχει κάποιο μακροπρόθεσμο σχέδιο τότε τα πράγματα είναι άσχημα. Και όσο κι αν προσπαθήσει κάποιος να μας πείσει ότι δεν είναι έτσι ,δυστυχώς η πραγματικότητα δεν τον βοηθά.

Γιατί ουσιαστικό ενδιαφέρον για την αμυντική βιομηχανία της χώρας δεν υπάρχει. Έχει αφεθεί τελείως στην τύχη της και οι όποιες ευκαιρίες υπάρχουν τουλάχιστον για την επιβίωσή της αφήνονται τελείως ανεκμετάλλευτες. Για την υπόθεση των ΕΑΣ και της ATK έχει γράψει το Onalert ενώ και στην ΕΑΒ ενώ έχουν προταθεί λύσεις κανείς δεν τολμά να τις προχωρήσει.

Όπως προέκυψε από τις εξελίξεις η υπόθεση της ΕΡΤ δεν ήταν τελικά και τόσο απλή υπόθεση και ο “ξαφνικός” της θάνατος απειλεί την επιβίωση της τρικομματικής κυβέρνησης.

Για να επανέλθουμε στην αμυντική βιομηχανία. Είναι ερώτημα αν μετά το τέλος της κρίσης της ΕΡΤ η κυβέρνηση θα αποφασίσει -επιτέλους- να ασχοληθεί σοβαρά και υπεύθυνα με το μέλλον της. Ή αν απλά θα περιμένει την επόμενη “παραγγελία” της τρόϊκας για νέο κύμα απολύσεων για την οδηγήσει και αυτή στον “ξαφνικό θάνατο”.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top