GuidePedia

0

Προβάδισμα 2,5 μονάδων στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση της VPRC με τον Λαϊκό Σύνδεσμο να φτάνει το 14%. Όλα αυτά με αναγωγή επί των αναποφάσιστων.
Συγκεκριμένα στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 29%. Δεύτερη ακολουθεί η ΝΔ με 26,5% ενώ τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή με ποσοστό 14%.
Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ με ποσοστό 7%. Έπονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστό 6% και η ΔΗΜΑΡ με 4,5%. Άλλο κόμμα επιλέγει το 6% των πολιτών.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο «κανένας» λαμβάνοντας το συντριπτικό ποσοστό 60,2%.
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λαμβάνει ποσοστό καταλληλότητας 15,4% ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 9,2%.
Αναφορικά με την εικόνα των κομμάτων η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει τις πιο θετικές εντυπώσεις.
Φαίνεται ότι η κρίση της ΕΡΤ και ο τρόπος που διαχειρίστηκε το πρόβλημα η κυβέρνηση αποδεικνύεται καταστροφικός.
Ένα πράγμα είπαν να κάνουν με δική τους πρωτοβουλία στη ΝΔ, χωρίς άμεσο συνοτνιμσό με την τρόικα και τα έκαναν θάλασσα.
Απολύσεις θέλουν, σου λέει, αίμα θέλουν, ε, στην ΕΡΤ έχει το περισσότερο. Αλλά όταν η πολιτική βασίζεται μόνο σε δημοσκοπήσεις (αποφάσισαν το κλείσιμο της ΕΡΤ με 65% των πολιτών να λένε "ναι" ή "μάλλον ναι" σε συγκεκριμένη δημοσκόπηση) και όχι σε πρωτόλεια πολιτική θέση, τότε αυτά τα αποτελέσματα θα έχουν: Να γυρνάει ανάποδα η δημοσκόπηση και μέσα σε 4 ημέρες το 65% να βρίσκεται κατά...
Στην ερώτηση αν τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν σε σωστή η λάθος κατεύθυνση το 75% απαντά σε λάθος κατεύθυνση και μόλις το 13% απαντά σε σωστή.
Το 86% δηλώνει δυσαρεστημένο από τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας ενώ μόλις το 13% δηλώνει ικανοποιημένο. Από το 86%, το 63% δηλώνει καθόλου ικανοποιημένο ενώ το 23% λίγο ικανοποιημένο.
Καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο «κανένας» λαμβάνοντας το συντριπτικό ποσοστό 60,2%. Ο νυν πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς λαμβάνει ποσοστό καταλληλότητας 15,4% ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει 9,2%.
Αναφορικά με την εικόνα των κομμάτων η αξιωματική αντιπολίτευση συγκεντρώνει τις πιο θετικές εντυπώσεις. Σε γενικές γραμμές πάντως οι πολίτες δεν είναι ευχαριστημένοι από τα ελληνικά κόμματα.
Στην ερώτηση πιο κόμμα έχει τις καλύτερες προτάσεις για τον τόπο, το 12% απαντά το ΣΥΡΙΖΑ, το 11% απαντά τη ΝΔ, 3,5% συγκεντρώνει η Χρυσή Αυγή και 3,4% το ΚΚΕ. Δεν ξέρω/Δεν απαντώ λέει το 8,6% των ερωτώμενων. Πάντως το συντριπτικό 51,6% απαντά κανένα κόμμα.
Στην ερώτηση ποιο κόμμα ανταποκρίνεται καλύτερα στις προσδοκίες σας, το 56,7% των πολιτών απαντά κανένα κόμμα. Το 12,3% απαντά η ΝΔ, ενώ το 10,2% απαντά το ΣΥΡΙΖΑ. Τέλος στην ερώτηση ποιο κόμμα μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τη διαφθορά το 59,5% απαντά κανένα κόμμα. Κατόπιν το υψηλότερο ποσοστό απαντά το ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 10,1% και ακολουθεί δεύτερη η ΝΔ με 9,6%
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top