GuidePedia

0

Εμείς τους έχουμε και τους …κοιτάμε! Οι Τούρκοι κάθε τόσο τους φωτογραφίζουν! Συζητάμε χρόνια τώρα να …τολμήσουμε να κάνουμε μία -έστω- εκπαιδευτική βολή. Οι S 300 “είναι το απόλυτο σύστημα αεράμυνας” ! Δεν το λέμε εμείς αλλά ο Ούζι Ρούμπιν, πρώην επικεφαλής της αντιπυραυλικής άμυνας του Ισραήλ και ανώτερος ερευνητής στο Begin Sadat Center for Strategic Studies. «Καλύπτουν τεράστιες περιοχές και είναι τόσο καλά συστήματα ώστε όταν οι Κύπριοι τα αγόρασαν οι Τούρκοι τους απείλησαν με πόλεμο”, δηλώνει σε ισραηλινή εφημερίδα.

Η συζήτηση στο Ισραήλ για την πιθανότητα πώλησης από τη Ρωσία στη Συρία , έχει πάρει διαστάσεις παρά τις διαβεβαιώσεις του Ρώσου ΥΠΕΞ Σ.Λαβρόφ ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να προχωρήσει σε πώληση. Το θέμα έθεσε ο ίδιος ο Νετανιάχου στον πρόεδρο Πούτιν.

Οι ισραηλινοί ανησυχούν για ενδεχόμενη ενίσχυση της αεράμυνας της Συρίας με S 300. Η Δαμασκός μέχρι στιγμής στηρίζεται κυρίως σε ρωσικά Pantsir S1τα οποία είναι ότι πιο καινούργιο διαθέτει στην αεράμυνά της. Η οποία έχει δώσει σχετικά πρόσφατα “εξετάσεις” με την κατάρριψη του τουρκικού RF 4.

Σύμφωνα με τον Ούζι Ρούμπιν “αρκούν τέσσερις συστοιχίες S 300 για να “κλειδώσουν” όλο τον εναέριο χώρο της Συρίας”.

Η εφημερίδα Al Quds Al-Arabi έγραψε χθες “ ότι ο στρατός του Άσαντ έχει ήδη S-300 οι οποίοι είναι όμως υπό ρωσικό έλεγχο”.

Όπως φαίνεται διαθέτουμε ένα σύστημα το οποίο έχει κάνει …άνω κάτω τη Μέση Ανατολή και αρνούμαστε -επί της ουσίας- να το ενεργοποιήσουμε. 

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top