GuidePedia

0

Στα παλαιότερα των υποδημάτων του φαίνεται πως γράφει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι, ο οποίος του μετέφερε την «απόλυτη διαφωνία» του προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, με τα σχέδιά του να επισκεφτεί τη Λωρίδα της Γάζας που ελέγχεται από την ισλαμική Χαμάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η «Χουριέτ», πηγή του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει στην εφημερίδα ότι θα ήταν λάθος η Τουρκία να ερμηνεύσει την ένσταση των Αμερικανών ως αντίδραση στην επικείμενη επίσκεψη, ενώ όσα είπε δεν είναι ούτε καινούργια, ούτε «μυστικό» για την τουρκική πλευρά!

Ωστόσο, η τουρκική πλευρά δηλώνει ότι το θέμα θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο. Με απλά λόγια δηλαδή, η στάση των Τούρκων παραπέμπει στο κλασικό ανατολίτικο παζάρι! Τι μου δίνεις για να μην πάω; Θέλω συμμετοχή στα πετρέλαια της Ανατολικής Μεσογείου και να στριμώξετε τους Ελληνοκύπριους ώστε να λυθεί το Κυπριακό όπως με βολεύει.
Είναι θεμιτό να δημιουργείς στην εξωτερική πολιτική αιτήματα για να ζητάς ανταλλάγματα. Σε όλα όμως πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο. Και στην Ουάσιγκτον, εκτός από το ότι έχουν πάρει χαμπάρι την Τουρκία, έχουν αρχίσει να δυσφορούν πολύ έντονα – με το δίκιο τους – και να αντιμετωπίζουν τη συμπεριφορά ως «μη φιλική»…

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top