GuidePedia

0

Οι Γερμανοί δεν χαρίζονται. Και παρά την σαφή πρόσδεση της Ελλάδος στο γερμανικό άρμα από την τρικομματική συγκυβέρνηση των Αθηνών, ανησυχούν και θεωρούν την παρτίδα ανοιχτή. Μόνο τυχαίο δεν είναι το δημοσίευμα του ''Der Spiegel'', που τονίζει τον κίνδυνο απότομης κατάρρευσης της κυβέρνησης Σαμαρά. Το γερμανικό περιοδικό προβαίνει σε παραλληλισμό ως προς τον τρόπο που επισυνέβη η κατάρρευση της κυβέρνησης Μπορίσοφ στην Σόφια. Και το ''Spiegel'' ποτέ δεν γράφει πράγματα στην τύχη. Εν προκειμένω εκφράζει εντεινόμενους φόβους στο Βερολίνο, απόλυτα βάσιμους κατά την άποψή μας, για το μέλλον αυτής της κυβέρνησης. 
Αναφερόμενο στην επιστροφή του κλιμακίου της τρόικας στην Ελλάδα και στην εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία, το ''Spiegel'' γράφει: ''Δεν αποκλείεται ο Αντώνης Σαμαράς να έχει την τύχη του Μπορίσοφ. Διότι η ελληνική οικονομία παραμένει βυθισμένη στην ύφεση. Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία, το 27% των Ελλήνων είναι άνεργοι. Πολλοί φοβούνται για επανάληψη αυτού που συνέβη στη Βουλγαρία, όπου οι πρόσφατες, βίαιες, διαδηλώσεις κατά της λιτότητας γειτονική χώρα, οδήγησαν σε παραίτηση της κυβέρνησης Μπορίσοφ''.
Το περιοδικό αναφέρεται και στην ελπίδα Σαμαρά για αντιστροφή κλίματος μετά το καλοκαίρι και τις γερμανικές εκλογές: ''Αν πάει καλά η καλοκαιρινή σεζόν, θα μπορούσε να δώσει ώθηση στην οικονομία. Τα προγνωστικά είναι θετικά, κάνουν λόγο για ρεκόρ τουριστών φέτος στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση Σαμαρά μετρά ανυπόμονα τις μέρες μέχρι τις γερμανικές εκλογές. Υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες, ότι μία νέα γερμανική κυβέρνηση θα μπορούσε να συμφωνήσει σε ένα κούρεμα χρέους των επίσημων πιστωτών, ώστε να γίνει τελικά βιώσιμο το ελληνικό χρέος. Αυτά είναι και τα τελευταία χαρτιά της κυβέρνησης στην Αθήνα...''

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top