GuidePedia

0

Κανονικά δεν θα έπρεπε να λέμε ο έλληνας πρωθυπουργός θα επισκεφθεί την Τουρκία. Το σωστό είναι να λέμε πως σύσσωμο το μεσιτικό γραφείο του πρωθυπουργού θα επισκεφθεί την Τουρκία.
Κάποτε πρέπει να μάθουμε -ως υπεύθυνη και ώριμη κοινωνία- να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους.

Δεν είναι φίλοι μας οι Τούρκοι και ούτε θέλουν το καλό μας.
Βέβαια, ούτε εμείς είμαστε φίλοι με τους Τούρκους και ούτε εμείς θέλουμε το καλό τους.
Αυτές οι φιλοφρονήσεις τα όμορφα λόγια στις μεταξύ μας σχέσεις δεν θα πω ότι είναι άχρηστα, κινδυνεύουμε όμως να τα πιστέψουμε και αυτό τα καθιστά επικίνδυνα.
Αλλά ακόμη ποιο επικίνδυνη γίνεται για την Ελλάδα αυτή η μόνιμη εμμονή μας στο δίκιο, αντί του συμφέροντος όπως πολύ ορθά πράττει η Τουρκία.

Ο Σαμαράς, όπως και όλοι οι προηγούμενοι δειλοί και δουλοπρεπείς πρωθυπουργοί της Ελλάδος, θα μεταβεί στην Τουρκία για να την γλύψει προσφέροντάς της ταυτόχρονα κομμάτια ελληνικού πλούτου, ελληνικά περιουσιακά στοιχεία, στο όνομα μιας δήθεν ανάπτυξης, η οποία στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα περισσότερο από άλλο ένα επεκτατικό βήμα της Τουρκίας.
Η Τουρκία, ωμά και σε όλους τους τόνους προβάλει τα μεγαλοϊδεατικά ηγεμονικά της σχέδια, του νέο-οθωμανισμού, εις βάρος βέβαια των γειτόνων της, οι οποίοι γείτονες και πρώην υποτακτικοί της στο σύνολό τους σχεδόν -με πρώτη και καλύτερη την Ελλάδα- έχουν σπεύσει να ξαναμπούν -οικειοθελώς αυτήν την φορά- κάτω από την σκέπη του αφέντη τούρκου.

Η στάση της Ελλάδος απέναντι στην Τουρκία αποτελεί ύβρη για κάθε αξιοπρεπή κοινωνία.
Θα μου πει κάποιος, «τι; να κάνουμε πόλεμο;»

Δεν λέω να κάνουμε πόλεμο. Όμως αν είναι να σκύβουμε το κεφάλι και να απεμπολούμε κυριαρχικά μας δικαιώματα, εξευτελιζόμενοι εν καιρώ ειρήνης…, ίσως τότε να είναι προτιμότερος ένας πόλεμος ο οποίος θα ξεκαθαρίσει τα πράγματα με μια κάποια αξιοπρέπεια.
Και για να το κλείνουμε το θέμα, διαγράφοντας αυταπάτες και προπαγάνδες: Η Τουρκία δεν είναι δυνατή, εμείς είμαστε δειλοί και για αυτό την βλέπουμε ως δυνατή… Και το τελευταίο μήνυμα συνάδει απολύτως με το σκεπτικό των πωλητικών που διαχειρίζονται το αύριο της χώρας.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top