GuidePedia

0

To μεγάλο χαστούκι, η ελλληνική Κύπρος δεν το έριξε στη Μέρκελ και στο Εurogroup. To έριξε στον νεοραγιάδικο, αθηναικό γερμανοτσολιαδισμό. Έκθετοι από το ΟΧΙ της Λευκωσίας είναι ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και οι εξαρτημένες πολιτικές ελίτ (;) της ελλαδικής παρακμής. Δείχνει το δρόμο η Κύπρος, και για άλλη μια φορά σώζει την τιμή ολόκληρου του Ελληνισμού. Kαι το ΟΧΙ ήταν μονόδρομος, καθώς το σχέδιο για κούρεμα οδηγούσε τη Μεγαλόνησο στον αφανισμό, οπότε η επιλογή ήταν μία: ΟΧΙ, χωρίς να υπάρχει εκίνη τη στιγμή καν Plan B.

Μιλάμε για το πρώτο ξεκάθαρο ΟΧΙ στον γερμανικό οικονομικό ιμπεριαλισμό. Καταλυτικό ρόλο φαίνεται πως έπαιξε η Ρωσία, που σε πολιτικό επίπεδο στήριζε έως σήμερα τη Λευκωσία, ιδίως στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Το ερώτημα είναι, τι γίνεται τώρα; Η Γερμανία θα επιμείνει στη σκληρή γραμμή, στους εκβιασμούς, στο νταβατζιλίκι που έχει συνηθίσει; Θα οδηγηθεί η Κύπρος στη χρεοκοπία; Και αν ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου και ακολουθήσουν Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία;

Μετά την καταψήφιση του σχεδίου για το κούρεμα των καταθέσεων πάντως, η Λευκωσία προσπαθεί να δει κατάματα την επόμενη μέρα, και όλα θα κριθούν σε δύο ταμπλώ: Τις αντιδράσεις των Ευρωπαίων αλλά και αυτές των Ρώσων. Και φαίνεται πως παίζουν δύο σενάρια: Το ένα θέλει από κοινού συμμετοχή τρόικας και Μόσχας. Εδώ συζητείται ένα ειδικό τέλος ενίσχυσης με συμμετοχή μόνο των Κύπριων πολιτών, καθώς και ένα σχέδιο εσωτερικού δανεισμού, με δάνειο από τα ταμεία πρόνοιας. Θα επιδιωχθεί από τη Λευκωσία ρωσική στήριξη, μέσω οκταετούς παράτασης αποπληρωμής του ρωσικού δανείου αλλά και μεταφοράς νέων κεφαλαίων στη Μεγαλόνησο.

Υπάρχει και το εναλλακτικό σενάριο, αν οι Γερμανοί αντιδράσουν ασύμμετρα: Συμμετοχή μόνο της Ρωσίας στην κυπριακή διάσωση. Εδώ θα παίξει ενδεχομένως αγορά της Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου και θα προκύψει κεφαλαιοποίηση 2,5 δισ. ευρώ. Η Μόσχα θα απαιτήσει ενισχυμένη παρουσία στο θέμα του τερματικού φυσικού αερίου και της κατασκευής του, καθώς και στα υπόλοιπα βυθοτεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ.

Νομίζουμε πως η γερμανική Handelsblatt τα λέει όλα, επί των χθεσινών ιστορικών εξελίξεων: ''Εάν η Γερμανία επιθυμεί η Ευρώπη να πράξει κάτι καλό, ας αφήσει ΤΩΡΑ την Κύπρο να χρεωκοπήσει. Ακόμα καλύτερα θα ήταν η Γερμανία να εγκαταλείψει το ευρώ. Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο είναι η κατάλληλη στιγμή.

 Αν οι παλαβοί των διασώσεων συνεχίσουν τα έργα τους, έρχεται καταστροφή. Το Στάλινγκραντ του ευρώ βρίσκεται ήδη πίσω μας. Μέρκελ και Σόιμπλε διεξάγουν έναν πόλεμο που είναι ήδη χαμένος''.
Εμείς ως ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. χαιρετίζουμε την απόφαση της κυπριακής βουλής, με την ελπίδα να κινηθεί κάτι και στην κοιμωμένη Αθήνα. Είναι όμως αργά. Και μόνο ένα νέο πολιτικό υποκείμενο, συλλογικό ή ατομικό, μπορεί να σύρει την Ελλάδα έξω από το σπιράλ θανάτου που την έριξαν Παπανδρέου και οι μετά...
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top