GuidePedia

0

Πλήρως απογοητευμένοι εμφανίζονται οι πολίτες από την πολιτική κατάσταση που επικρατεί και προβλέπουν για το 2013 αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού σε ποσοστό 81,4%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Marc για το «Έθνος της Κυριακής». Ποσοστό 54,5% των συμμετεχόντων στην έρευνα εμφανίζει έντονη τάση αμφισβήτησης του πολιτικού συστήματος και επιθυμεί τη δημιουργία νέων κομμάτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, μόλις το 20,2% των ερωτηθέντων πιστεύει πως τα πράγματα θα πάνε καλά, ενώ 64,4% απαντά ότι θα χειροτερέψουν.

Το 67,1% θεωρεί ότι οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση δεν μπορούν να οδηγήσουν την χώρα στην ανάπτυξη.

Το 54,5% θεωρεί ότι η κατάσταση στη χώρα θα βελτιωθεί αν δημιουργηθούν νέα κόμματα, ενώ το 35,9% αν βελτιωθούν και ανανεωθούν τα υπάρχοντα. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, μόλις το 14,7% πιστεύει ότι μπορούν να δημιουργηθούν κόμματα στο χώρο της Κεντροδεξιάς.

Επίσης το 84,1% δεν είναι ικανοποιημένο από τον τρόπο που λειτουργεί το πολιτικό σύστημα, ενώ το 81,4% πιστεύει ότι το 2013 θα είναι χρονιά αναδιάταξης του πολιτικού σκηνικού.

Το 44,5% επιθυμεί η ΝΔ να διευρυνθεί προς το Κέντρο, το 34% ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ να μετατοπιστεί σε πιο κεντρώες θέσεις και το 22,6% να εκφράσει πιο ριζοσπαστικές θέσεις. Το 26,5% θέλει το ΠΑΣΟΚ να συμπράξει με άλλες δυνάμεις της Κεντροαριστεράς και το 16,2% να επιστρέψει στις ρίζες του. Για τη ΔΗΜΑΡ, το 33,9% θεωρεί ότι κινείται σε λάθος κατεύθυνση και το 25,5% πως είναι υποχωρητική.

Σε ότι αφορά τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το 28,7% εκτιμά ότι πρέπει να παραμείνουν στη σημερινή τους θέση, ενώ το 20,4% πιστεύει ότι πρέπει να κινηθούν προς το κέντρο.

Τέλος, το 90,4% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής αυξήθηκαν επειδή ήταν ένας τρόπος διαμαρτυρίας.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top