GuidePedia

0

Άνω-κάτω έχει κάνει τη στρατηγική της Μέρκελ ο αρχηγός της Σοσιαλδημοκρατικής αντιπολίτευσης, Πιρ Στάινμπρουκ, προσφέροντας ουσιαστικά τη συμμαχία του στο ελληνικό ζήτημα, αρκεί να γίνει το σωστό που θα βοηθήσει στην αποφυγή περιπετειών που θα μπορούσαν να καταστρέψουν ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ενώ η Μέρκελ έχει επιλέξει το «κατενάτσιο» τη στάση αναμονής μέχρι την ολοκλήρωση των εκλογών στη Γερμανία, ώστε να χαϊδεύει τα αυτιά του συντηρητικού πολιτικού ακροατηρίου και να παριστάνει τη σκληρή, έρχεται ο Στάινμπρουκ και λέει όλη την αλήθεια στον γερμανικό λαό, προκαλώντας την καγκελάριο να κάνει το σωστό προφυλάσσοντας όχι την Ελλάδα, αλλά τη Γερμανία από επικίνδυνες περιπέτειες…

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Bild am Sonntag», είπε ότι μέχρι σήμερα το μόνο που έχει κάνει η Γερμανία είναι να παρέχει στην Ελλάδα εγγυήσεις δανείων και δεν έχει πληρώσει ούτε ένα ευρώ για την Ελάδα! Κάτι που θα έχει κόστος δισεκατομμυρίων ευρώ για τον Γερμανό πολίτη, από τη στιγμή που όχι μόνο δεν επιλύει το πρόβλημα, αλλά η Ελλάδα μπορεί ακόμα και να χρεοκοπήσει εξαιτίας αυτών των δανείων:
«Εμείς στη Γερμανία πρέπει να κάνουμε θυσίες για να κρατήσουμε την Ευρώπη ενωμένη», υπογράμμισε και δεν μπορούμε παρά να παραπέμψουμε στο κεντρικό θέμα της ημέρας, εκφράζοντας παράλληλα τη μεγάλη μας ικανοποίηση ότι ένας διαπρεπής οικονομολόγος και σήμερα πολιτικός, δεν ακολουθεί τον επικίνδυνο δρόμο του λαϊκισμού. Ο οποίος μάλιστα πρόσθεσε κάτι που εμείς παραλείψαμε στην ανάλυση: «Ήμασταν έτοιμοι να πληρώσουμε για το κόστος την επανένωσης της Γερμανίας για το οποίο όλοι οι γείτονές μας εξέφρασαν την ικανοποίησή τους, παρά τις εμπειρίες που είχαν από εμάς… τώρα είναι η ώρα να θέσουμε στους εαυτούς μας το ερώτημα, πόσο αξίζει για εμάς η Ευρώπη», είπε αναφερόμενος και στην ουσία του ζητήματος και θέτοντας με απίστευτη παλικαριά το παρελθόν της ναζιστικής Γερμανίας.
Χθες, η εφημερίδα «Επενδυτής» αποκάλυψε ένα κείμενο εσωτερικής ενημέρωσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο αποδεικνύει τη σύγκρουση των δύο πλευρών του Ατλαντικού. Το ΔΝΤ αποκαλεί ως «αδιαπραγμάτευτο στόχο» το ελληνικό χρέος να μειωθεί στο 120% μέχρι το 2020, ώστε να καταστεί βιώσιμο, για να διασωθεί η αξιοπιστία του ΔΝΤ και της Ευρώπης απέναντι στις αγορές. Οπότε, το ΔΝΤ δηλώνει ότι απλά δεν πρόκειται να υποχωρήσει.
Στο κείμενο αυτό αναφέρεται «ότι το πρόβλημα του οργανισμού δεν είναι πλέον με τους Έλληνες που έχουν κάνει όλα όσα χρειάζονταν αλλά με τους Ευρωπαίους που πρέπει να συμφωνήσουν σε πολιτικές μείωσης του χρέους στο 120% το 2020, ώστε το πρόγραμμα να γίνει αξιόπιστο και να πειστούν οι αγορές», δείχνοντας στην Αθήνα ότι το ΔΝΤ είναι η παρά φύση συμμαχία εναντίον της Γερμανίας που βάλθηκε να σπάσει όλα τα ρεκόρ…

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top