GuidePedia

0

Είναι απλώς θέμα χρόνου το πότε θα μας απασχολήσει για μια ακόμη φορά το μακελειό που θα γίνει με νομοτελειακή βεβαιότητα στη Λωρίδα της Γάζας. Κι αυτό, διότι η ηγεσία της Χαμάς – η οποία, σημειωτέον, δεν είναι και ότι χειρότερο κυκλοφορεί εκεί… – από τη μία διαμαρτύρεται για τον αποκλεισμό της περιοχής και από την άλλη δηλώνει απερίφραστα μέσω του αναπληρωτή επικεφαλής, Μούσα Αμπού Μαρζούκ, ότι θα συνεχίζει να εξοπλίζεται!
Παρόλα αυτά υποτιθέμενοι ακτιβιστές – «ειρηνιστές» από όλο τον κόσμο, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης, παίζουν το παιχνίδι της ζητώντας την άρση του αποκλεισμού, ο οποίος στόχο έχει να ελέγξει τη ροή των όπλων τα οποία στη συνέχεια παίζουν τον ρόλο τους στο ξέσπασμα των συγκρούσεων που οδηγούν στον θάνατο αθώους. Δεν είδαμε όμως κανέναν «ευαίσθητο» να βγαίνει και να καταδικάζει, μόνο οι ισραηλινές βόμβες είναι κακές, οι υπόλοιποι «αντιστέκονται στην κατοχή», ασχέτως εάν οι Ισραηλινοί έχουν εγκαταλείψει την περιοχή από το 2005, ένα επιχείρημα πίσω από το οποίο κρύβουν τον αντισημιτισμό τους.

Δηλαδή, πρακτικά, αυτό που θα γίνει είναι απλό. Η Χαμάς θα ξαναπάρει όπλα διότι όσα μέτρα ασφαλείας και να λάβεις με τον ένα ή τον άλλο τρόπο οπλισμός θα βρεθεί πάλι στη Γάζα. Οι Ισραηλινοί θα προσπαθούν να το αποτρέψουν με κάθε διαθέσιμο τεχνικό μέσο, με τους Παλαιστίνιους να διαμαρτύρονται για τον «απάνθρωπο αποκλεισμό». Και ένας δεν βρέθηκε να τους ρωτήσει τι σκοπεύουν να κάνουν τα όπλα που θα πάρουν.
Επειδή αυτό το παιχνίδι είναι αδιέξοδο, προτείνουμε στους Ισραηλινούς μια θεαματική στροφή και αλλαγή της τακτικής τους. Να ανακοινώσουν μονομερώς, όπως δηλαδή αποχώρησαν από τη Γάζα το 2005, την απόφαση να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας. Θα ζητηθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να συζητήσει το θέμα όπου ο εκπρόσωπος του εβραϊκού κράτους θα είναι σαφής προς κάθε κατεύθυνση: Θα στηριχτεί με κάθε τρόπο οποιοσδήποτε επιθυμεί να επενδύσει στην περιοχή (να δούμε τότε και την αραβική φιλανθρωπία αφού στα λόγια όλοι στηρίζουν τους Παλαιστίνιους) με σκοπό η οικονομική ανάπτυξη να φέρει ευημερία και να απομακρύνει την… απελπισία, την οποία επικαλούνται οι Παλαιστίνιοι ως δικαιολογία για την ένοπλη δράση.
Αυτό θα είναι όμως το ένα μέρος της στρατηγικής. Το δεύτερο θα είναι η δέσμευση της αξιοπιστίας του Ισραήλ για το τι θα συμβεί εάν η θεαματική αυτή προσφορά δεν γίνει σεβαστή και αρχίσουν πάλι τα ίδια. Είναι προφανές ότι θα πρέπει να δηλωθεί με τον πιο επίσημο τρόπο ότι η πολεμική σύρραξη που θα ακολουθήσει θα συμπεριλαμβάνει και χερσαία επέμβαση, η οποία δεν θα λήξει εάν δε εξοντωθεί – κυριολεκτούμε – φυσικά όλη η ανώτατη ηγεσία της Χαμάς (Χανίγια, Μεσάαλ, Μαρζούκ, οι στρατιωτικοί διοικητές, οι πάντες).

Κι αυτό διότι κάποια στιγμή πρέπει να αποκαλυφθεί και ο ρόλος αυτών των άθλιων ηγετών που έχουν ξεπουλήσει τον λαό τους, καθώς χρηματοδοτούνται και ζουν πλουσιοπάροχα με τα χρήματα που παίρνουν από τις μυστικές υπηρεσίες διαφόρων κρατών, οι οποίες παίζουν το δικό τους παιχνίδι, στις πλάτες φυσικά των Παλαιστινίων. Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά τη δολοφονία του, αποκάλυψαν ότι ο Τζααμπάρι ήταν στη μισθοδοσία ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΡΙΩΝ αραβικών μυστικών υπηρεσιών.
Αυτός ο αηδιαστικός κύκλος της βίας και της διαφθοράς σε βάρος ενός ταλαιπωρημένου λαού που έχει γίνει έρμαιο στα χέρια ξεπουλημένων πολιτικών ηγεσιών που χρησιμοποιούν τον ισλαμισμό και τα κηρύγματα μίσους περί «ιερού πολέμου» για να φανατίζουν τον κόσμο (σε κάθε πρόταση επικαλείται ο καθένας τους τρεις φορές το όνομα του Θεού…) και δεν έχουν το παραμικρό συμφέρον για τον τερματισμό της σύγκρουσης, αφού αυτή τους εξασφαλίζει πλούσια διαβίωση, ενώ μερικές δεκάδες αθώα παιδάκια που πέφτουν νεκρά όταν ξεσπά η σύγκρουση τυγχάνουν της δέουσας εκμετάλλευσης για να συνεχιστεί το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός που εξασφαλίζει την ευημερία τους.
Όταν δε ο αντίπαλος δεν τους δίνει το πρόσχημα έχοντας αντιληφθεί το βρόμικο παιχνίδι που παίζουν, τότε φροντίζουν να χρησιμοποιούν τους άλλους ακόμα πιο παρανοϊκούς ισλαμιστές τύπου Ισλαμική Τζιχάντ η άλλους σαλαφιστές που… παρακαλάνε να πεθάνουν όχι τόσο πολύ για το φαγητό, αλλά για τις 42 παρθένες που τους υπόσχονται οι δάσκαλοί τους στον Παράδεισο, αφού ίσως το πρόβλημά τους να αποτελούσε τη διδακτορική διατριβή φοιτητή… του Φρόιντ, εάν ζούσε.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top