GuidePedia

0
«Αν είχα χρόνο θα μάθαινα κουρδικά». Ποίος Τούρκος μπορεί να ξεστόμισε την βαρύγδουπη αυτή φράση; Μα φυσικά ο αγαπητός Αχμέτ Νταβούτογλου, υπουργός Εξωτερικών της γείτονος και γνώστης της ανατολίτικης… γαλιφιάς, την οποία επιστρατεύει στην περίπτωση που ο αντίπαλος τον «πονάει» με την άρνησή του να υποταχτεί στην Υψηλή Πύλη.
Ο Νταβούτογλου δικαιολογήθηκε στα τουρκικά μέσα για τη μη γνώση της κουρδικής, λέγοντας ότι ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να μάθει την κουρδική γλώσσα – την γλώσσα που μέχρι πρότινος απαγορευόταν να μιλούν και οι ίδιοι οι Κούρδοι. «Ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα να μάθω κουρδικά, όπως και άλλες γλώσσες»… να μην καρφωθούμε κιόλας! «Αν είχα χρόνο, το πρώτο πράγμα που θα έκανα θα ήταν να μάθω κουρδικά (μιλάμε για μεγάλο καημό ο άνθρωπος!), ώστε να είμαι γνώστης των γλωσσών της πατρίδας μου», δήλωσε ο Νταβούτογλου, ως γνήσιο τέκνο της… πολυπολιτισμικής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας!
Δεν κατάφερε βέβαια να κοροϊδέψει και πολλούς για τις προθέσεις του, αλλά και για το νόημα των δηλώσεών του. «Η πολυγλωσσία μας δείχνει το δέσιμό μας ως κοινωνία», είπε ο Νταβούτογλου. «Ότι φαίνεται ως αδυναμία μας, δείχνει το μεγαλείο, μάλλον, της Τουρκίας. Η Τουρκία είναι ο μόνος συνδετικός κρίκος που φέρνει κοντά όλες αυτές τις διαφορετικές ταυτότητες», κατέληξε.
Προφανώς! Αν πεις στους Κούρδους να αποκτήσουν δική τους ανεξάρτητη πατρίδα σε κοιτάνε αγριωπά και θέλουν να σε δείρουν διότι τους αρνείσαι την ευλογία να αποτελούν τμήμα της μεγάλης Τουρκικής Δημοκρατίας… Και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Αύριο θα έχουμε μια αποκλειστική είδηση με τον Τοτό και την Ελενίτσα από το σχολείο.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top