GuidePedia

0


του Resat Akar
Nαι, εμείς οι Τουρκοκύπριοι είμαστε φιλειρηνικοί άνθρωποι! Όταν έπεσαν τα οδοφράγματα το 2003, υποδεχθήκαμε τους Ελληνοκύπριους κρατώντας ανθοδέσμες, παρά τα όσα συνέβησαν παλιά. Δεν θέλουμε να χυθεί αίμα ξανά, δεν θέλουμε να κλάψουν και πάλι μάνες, δεν θέλουμε ναι μείνουν ορφανά και άλλα παιδιά. Οι Τουρκοκύπριοι είπαμε «Ναι» στο δημοψήφισμα του 2004. Η βόρεια Κύπρος είναι η πατρίδα του θάρρους, της φιλίας, της ειρήνης. Οι Τουρκοκύπριοι, ξεχνώντας τα εμπάργκο, απ' τα οποία υποφέρουμε χρόνια, κάνουμε προσπάθεια για την ειρήνη, που οι Ελληνοκύπριοι την απορρίπτουν.
Τι κάνουν οι Έλληνες; Από το 1982 προσπαθούν να εξοντώσουν τον Ασίλ Ναδίρ. Επικεφαλής του γραφείου που το ανέλαβε, ήταν ο Γιώργος Ιακώβου, που ήταν και παιδικός φίλος του Ναδίρ. Οι δύο φίλοι αποχωρίστηκαν το 1960. Γιατί μετά 22 χρόνια ο ένας άνοιξε μέτωπο εναντίον του άλλου; Όπως δήλωσαν οι ίδιοι οι Ελληνοκύπριοι, με την οικονομική άνοδο του Ναδίρ ενισχύονταν η οικονομία της βόρειας Κύπρου και η «ΤΔΒΚ» οδηγούνταν προς αναγνώριση.
Κατέφυγαν σε κάθε μέσο για να το πετύχουν. Και ο Ιακώβου είναι σήμερα αυτός που χειρίζεται το κυπριακό στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Θα περιμέναμε από τον ηγέτη των Ελληνοκυπρίων Δημήτρη Χριστόφια μια συγγνώμη, μετά την αποκάλυψη από την εφημερίδα μας των απόρρητων εγγράφων, θα περιμέναμε ακόμη να παύσει τον Ιακώβου των καθηκόντων του και να πει στους Τουρκοκύπριους ότι «τέλος με την έχθρα και τη λάσπη εναντίον σας».
Να δούμε και λίγο παραπέρα, ας αφήσουμε το θέμα Ναδίρ. Η ΥΠΕΞ Ερατώ Μαρκουλή δήλωσε ότι πέτυχαν να ακυρώσουν το συνέδριο της ευρωπαικής συνομοσπονδίας εκπαιδευτικών, που επρόκειτο να διεξαχθεί στο ξενοδοχείο ''Samalis'' της Αμμοχώστου. Στη συνέχεια είχαμε ελληνοκυπριακή επίθεση λάσπης εναντίον Τουρκοκύπριου που εργοδοτείται στην ΕΕ στις Βρυξέλλες, άσχετα αν τον εργοδοτούν οι Έλληνες για προπαγανδιστικούς σκοπούς. Κόλλησαν στο πτυχίο του, που είναι από το ''Πανεπιστήμιο της Εγγύς Ανατολής'' και δήλωσαν ότι δεν αναγνωρίζουν πτυχία του ψευδοκράτους.
Η αλήθεια είναι αυτή: Οι Ελληνοκύπριοι παραμένουν ποτισμένοι με φανατισμό σε έχθρα εναντίον μας. Και συνεχίζουν τις επιθέσεις εναντίον μας, όπου σταθούν κι όπου βρεθούν. Δυστυχώς, έτσι έχουν τα πράγματα....

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top