GuidePedia

0


Η ευρωπαϊκή οικονομία συρρικνώθηκε το δεύτερο τέταρτο του έτους, επηρεασμένη από την απότομη επιβράδυνση της γερμανικής ανάπτυξης. Οι αναλυτές προβλέπουν πως τα στατιστικά στοιχεία που θα παρουσιάσει η Eurostat την ερχόμενη Τρίτη θα αναφέρουν πως η Ευρωζώνη παρουσιάζει ύφεση κατά 0,2%.
Η γερμανική οικονομία επίσης εισέρχεται σε τροχιά ύφεσης. Τα στοιχεία αναμένεται να επιβεβαιώσουν πως η κρίση χρέους, την οποία η πολιτική Μέρκελ αρνήθηκε να αντιμετωπίσει στη ρίζα της, έχει αγγίξει και τη γερμανική οικονομία, καθώς η διολίσθηση των αντίστοιχων δεικτών καταδεικνύει πως οι εργοστασιακές παραγγελίες, η βιομηχανική παραγωγή και το εμπόριο υποχωρούν.
Τα στοιχεία που πρόκειται να δημοσιοποιηθούν θα αναζωπυρώσουν εκ νέου τις ανησυχίες στην Ευρώπη για την απόδοση της σκληρής πολιτικής λιτότητας, καθώς η ανεργία στο σύνολο της Ευρωζώνης έχει ανέλθει στο 11,2%. Πτώση παρουσιάζει και η εν γένει επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρώπη. Τα στοιχεία για την βιομηχανική παραγωγή καταγράφουν πτώση κατά 0,2% τον Ιούνιο, έπειτα από την άνοδο 0,7% που είχε σημειωθεί τον Μάιο.
Πέρα από την Ιταλία και την Ισπανία, που βρίσκονται στο επίκεντρο της κρίσης, εάν επαληθευθούν οι πρώτες εκτιμήσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας για υποχώρηση κατά 0,1% της οικονομίας της χώρας στο τρίμηνο έως τον Σεπτέμβριο, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης θα διανύσει δύο διαδοχικά τέταρτα του έτους σε συνθήκες οικονομικής συστολής, που σε τεχνικούς όρους είναι ομώνυμο με ύφεση. Η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία παρέμεινε αποτελματωμένη τον Ιούνιο, έπειτα από υποχώρηση 2,1% που κατέγραψε τον Μάιο.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top