GuidePedia

0

Υπάρχουν και τι ακριβώς κάνουν Ρώσοι στρατιωτικοί Σύμβουλοι στην Συρία. ; Τον ακριβή τους ρόλο αποκαλύπτει Ρώσος ειδικός με αφορμή τον ''πληροφοριακό πόλεμο'' περί δήθεν θανάτου του Ρώσου στρατηγού Βλαντίμιρ Κοτζίεφ στην Δαμασκό ο οποίος όμως - απόστρατος πλέον- εμφανίστηκε αυτοπροσώπος στους δημοσιογράφους στην ρωσική πρωτευουσα!

Όπως αποδείχτηκε, στη Συρία πραγματικά είχε υπηρετήσει Ρώσος αξιωματικός με παρόμοιο επώνυμο – Κουζέεφ. Ο ίδιος ο στρατηγός συναντήθηκε με τον Τύπο στη Μόσχα και ανακοίνωσε ότιδημοσιευμένες πληροφορίες δεν είναι τίποτα άλλο από μια πρόκληση εναντίον της Ρωσίας.Αποδίδεται δε η ''είδηση'' σε ξένη «ομάδας υποστήριξης» των ανταρτών -μισθοφόρων.

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας κ. Λεονίντ Ιβασόφ είναι πεπεισμένος από την πλευρά του ότι η πρόκληση αυτή οφείλεται στη σειρά αποτυχιών των αδιάλλακτων εχθρών της συριακής εξουσίας.Και εξηγεί στα ρωσικά ΜΜΕ ότι στη Συρία υπάρχουν Ρώσοι σύμβουλοι, όμως η αποστολή τους διαφέρει ριζικά από αυτό που προσπαθούν να παρουσιάσουν γι΄αυτούς οι υπερβολικά ένθερμοι προπαγανδιστές:

<< Έχουμε συμβούλους στις ένοπλες δυνάμεις. Ο στόχος τους είναι να βοηθούν τους σύρους ομόλογους να διατηρούν τη μαχητική ετοιμότητα των μέσων Αεράμυνας, των δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού και των άλλων ειδών και όπλων του στρατού για την απόκρουση οποιασδήποτε ξένης επιδρομής. Στα εσωτερικά γεγονότα οι Ρώσοι στρατιωτικοί συμβουλευτική δραστηριότητα δεν πραγματοποιούν>>.

Η ρωσική πλευρά υποστηρίζει ακόμα ότι όλοι οι άλλοι αξιωματικοί και στρατηγοί από την αρχή της ενεργού φάσης των πολεμικών επιχειρήσεων εγκατέλειψαν το έδαφος της Συρίας.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top