GuidePedia

0


Την στιγμή που η Δύση επικεντρώνει δηλώσεις και απειλές σε ότι αφορά το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας, κλείνει τα μάτια στο 100% παράνομο χημικό οπλοστάσιο της Τουρκίας, το οποίο όχι απλώς είναι υπαρκτό, όπως αποκαλύπτει έρευνα της ''ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ'' στο τεύχος που κυκλοφορεί, αλλά έχει χρησιμοποιηθεί επανειλημμένα κατά των Κούρδων. Το χειρότερο όμως είναι ότι, σύμφωνα με πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών, προγραμματίζεται η έναρξη κατασκευής χημικών κεφαλών για τη νέα γενιά βαλλιστικών όπλων της Τουρκίας, ξεκινώντας από το βλήμα Yildirim II. Στην αποκαλυπτική έρευνα της ''ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ'', για πρώτη φορά βλέπουν το φως της δημοσιότητας, τόσο το είδος των χημικών όπλων που έχει αναπτύξει η Τουρκία, όσο και η φονικότητά τους, αλλά και τα εργοστάσια παραγωγής τους.
Όλα αυτά κάτω από ένα αυστηρό πέπλο μυστικότητας, καθώς η Άγκυρα έχει υπογράψει την σύμβαση περιορισμού διάδοσης των χημικών όπλων.
Τα παραπάνω αποκτούν εφιαλτικές διαστάσεις σε σχέση με τις βαλλιστικές δυνατότητες που αποκτά η Τουρκία: Εντός του έτους ξεκινούν οι δοκιμές ενός νέου βαλλιστικού πυραύλου ακτίνας δράσης 500 χλμ. (σ.σ. ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α.: η Αθήνα εντός τουρκικού βεληνεκούς!), ενώ το τουρκικό Ινστιτούτο Μελετών και Ανάπτυξης της Αμυντικής Βιομηχανίας (SAGE) που υπάγεται στο γνωστό TUBITAK, αποκαλύπτει ότι έγινε δυνατή η βελτίωση του CEP (πιθανότητας κυκλικού σφάλματος) του YildirimII,  μόλις στα 5 μέτρα για ακτίνα δράσης 300 χλμ!
Βέβαια στην παρούσα κρίση και δεδομένης της «συμπαράταξης» με τις ΗΠΑ, η Άγκυρα δεν έχει κανένα λόγο να προβάλλει απειλή χρήσης χημικών, αλλά στην περίπτωση των ελληνικών νησιών ή ακόμα χειρότερα της οχυράς γραμμής του Έβρου, απέναντι σε ένα στράτευμα όπως το ελληνικό και μία κοινή γνώμη όπως η ελληνική, παντελώς απροετοίμαστους στην αντιμετώπιση της χημικής απειλής, τα χημικά όπλα των Τούρκων θα μπορούσαν πολύ εύκολα να κρίνουν την σύγκρουση…
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top