GuidePedia

0

Άγκυρα.
Ο αντιπρόεδρος της Ομάδας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος της Τουρκίας, Muharrem İnce, επέκρινε την πολιτική του δόγματος «μηδενικό πρόβλημα με τους γείτονες» λέγοντας και τώρα τι κάνουμε, μπροστά στην πόρτα μας βγήκε ένα νέο Κουρδιστάν, το «Κουρδιστάν της Συρίας».

Ο Muharrem προσφέροντας δείπνο στους δημοσιογράφους σε ένα εστιατόριο που βρίσκεται στη Γιάλοβα έδωσε το στίγμα της πολιτικής του.

Η συζήτηση περιστράφηκε στην κρίση της Συρίας και απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Η τιμωρία των «μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες από την Τουρκία», του Αχμέτ Νταβούτογλου, ήρθε από τον ‘μηδενικό γείτονα’ τη Συρία που έχει μπλέξει τη χώρα σε μπελάδες, με αποτέλεσμα η Τουρκία θα βρίσκεται σε δίλλημα τώρα», είπε ο İnce.

Πριν από μερικά χρόνια είχαμε το πρόβλημα του Ιράκ το οποίο δεν το διευθετήσαμε και έχουμε πρόβλημα (κουρδική περιφέρεια Ιράκ). Σήμερα έχουμε τη Συρία. «Οι Σύριοι σκοτώνουν ο ένας τον άλλον». Στο Ιράκ εκατομμύρια μουσουλμάνων σκοτώθηκαν από αμερικανικές βόμβες. Τι έκανε ο Ερντογάν για το 1,5 εκατομμύρια μουσουλμάνων που σκοτώθηκαν; Απλά, καθιερώσαμε το «μηδενικά προβλήματα», μέχρι να μας αγγίξει η πρώτη απώλεια», είπε.

Και συνέχισε:

«Τώρα έρχεται το Νέο Κουρδιστάν ή το Συριακό Κουρδιστάν, μπροστά στην πόρτα μας από την περιπετειώδη πολιτική που ακολούθησε η τουρκική πολιτική αυτά τα χρόνια από τους διάφορους Οσμανλήδες», είπε ο İnce.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top