GuidePedia

0


Σε «αποκαλυπτικό» δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Spiegel, αναφέρεται ότι τα ισραηλινά υποβρύχια Dolphin, τα οποία ναυπηγούνται στη Γερμανία και χρηματοδοτούνται κατά το 50% τουλάχιστον από το γερμανικό κράτος, θα φέρουν πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές.
Όπως αναφέρει το περιοδικό, η θέση των γερμανικών κυβερνήσεων όλα τα χρόνια ήταν ότι, δεν γνωρίζει κάτι περαιτέρω για το θέμα «νίπτοντας τα χείρας της», διώχνοντας κάθε ευθύνη από πάνω της. Ωστόσο, όπως αναφέρει το περιοδικό, βάσει της έρευνάς του, ο πρώην ΥΠΑΜ Λόταρ Ρουλ και ο πρώην επικεφαλής σχεδιασμού του ίδιου υπουργείου, Χανς Ρούλε, ανέφεραν στο Spiegel ότι, πάντοτε θεωρούσαν πως το Ισραήλ θα ανέπτυσσε πυρηνικά όπλα στα υποβρύχιά του. Μάλιστα ο Ρουλ δήλωσε ότι, συζήτησε αυτό το θέμα με τους Ισραηλινούς στρατιωτικούς.
Το ειρωνικό είναι ότι, η πώληση του έκτου υποβρυχίου στο Ισραήλ, ήταν συνδεδεμένη με πολιτικά ζητήματα, όπως η μη επέκταση των εποικισμών στο Ισραήλ, η ολοκλήρωση αποχετευτικού συστήματος στην Γάζα, το οποίο χρηματοδοτείται από την Γερμανία. Μέχρι στιγμής, τίποτα από όλα αυτά δεν έγινε.
Κανείς δεν θα περίμενε η εξωτερική πολιτική να είναι ένας ιδεατός κόσμος, έστω σε ένα πολύ υψηλό ποσοστό ενεργειών. Αυτό όμως απέχει από το να στοχοποιεί η Γερμανία την Ελλάδα με αφορμή τα οικονομικά δεδομένα και από την άλλη να πράττει τα αντίθετα, υπό την έννοια ότι άλλες ανοχές δείχνει στη μία και άλλες στην άλλη περίπτωση…

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top