GuidePedia

0



Σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν είναι πολύ διαφορετικός από τον Ερντογάν των πρώτων χρονών εκλογής του, δήλωσε ο πρόεδρος Χριστόφιας, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τον χαρακτήρισε «αγνώριστο και αλαζόνα»
Συνάντηση με Τούρκους δημοσιογράφους και ακαδημαϊκούς είχε το απόγευμα της παρασκευής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Οι εξελίξεις στο κυπριακό, η κατάσταση στην Τουρκία αλλά και το φυσικό αέριο ήταν μερικά από τα θέματα για τα οποία ο Πρόεδρος ενημέρωσε το απόγευμα Τούρκους Δημοσιογράφους και Ακαδημαϊκούς στο Προεδρικό.
Ευθύνη για το αδιέξοδο στις συνομιλίες φέρει ο Έρογλου
Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Δημήτρης Χριστόφιας υπέδειξε ότι για το αδιέξοδο στις συνομιλίες ευθύνεται ο Ντερβις Ερογλου ο οποίος υπαναχώρησε από τα συμφωνηθέντα. Μάλιστα ερωτηθείς για το τι δέον γενεσθαι, ο Πρόεδρος τόνισε ότι από τη στιγμή που η άλλη πλευρά αρνειται τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, ο ίδιος επανάφερε στο τραπέζι την πρόταση του για την Αμμόχωστο σε μια προσπάθεια να δοθεί ώθηση στις συνομιλίες.
Φυσικό Αέριο: «Δεν κάνουμε πίσω»
O Δημήτρης Χριστόφιας κατέστησε σαφές στους Τούρκους Δημοσιογράφους και ακαδημαϊκούς ότι δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να κάνουμε πίσω και να σταματήσουμε τις έρευνες για φυσικό αέριο, παρά τις απειλές της Αγκύρας, τονίζοντας ότι θα πρέπει η Τουρκία να σταματήσει να συμπεριφέρεται σαν κανονιοφόρος και πειρατής της περιοχής.
Την ιδία ώρα ξεκαθάρισε ότι η συνεργασία με το Ισραήλ δεν στρέφεται κατά της Τουρκίας, αλλά αυτή θα βοηθήσει ώστε οι Κύπριοι να λάβουν όσο πιο νωρίς γίνεται τον πλούτο που υπάρχει στην περιοχή τους, επαναλαμβάνοντας παράλληλα ότι σε περίπτωση λύσης θα επωφεληθούν και οι Τ/κ αλλά και η ίδια η Τουρκία.
«Άλλαξε ο Ερτογάν»
Ο Πρόεδρος είπε επίσης ότι σήμερα ο Ερντογαν είναι πολύ διαφορετικός από τον Ερντογαν των πρώτων χρονών εκλογής του, χαρακτηρίζοντας τον αγνώριστο και αλαζόνα. Μάλιστα ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι ο ίδιος πολλές φορές του έχει ζητήσει κατ' ιδίαν η και μέσω άλλων ηγετών να συναντηθούν για να του αναπτύξει το όραμα του, αλλά ο Τούρκος Πρωθυπουργός αρνειται πεισματικά.
Ωστόσο ο Πρόεδρος, είπε στους συνομιλητές του, σήμερα, ότι εξακολουθεί να αναμένει στο ακουστικό για μια θετική απάντηση.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top