GuidePedia

0

Το είπε την Πέμπτη το βράδυ σε εκδήλωση στο Λονδίνο


Μετά από την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την 1η Ιουλίου, οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό πρέπει να συνεχιστούν σε ένα νέο επίπεδο και δεν πρέπει να είναι για ακόμη μια φορά ανοικτού τέλους, δήλωσε ο κατοχικός ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου μιλώντας την Πέμπτη το βράδυ σε εκδήλωση στο Λονδίνο, όπου βρίσκεται, στην παρουσία Τ/κ που διαμένουν στην Βρετανία. Ισχυρίστηκε επίσης ότι στην Κύπρο εισβολείς είναι οι Ε/κ και όχι η Τουρκία.
Αναφερόμενος στην ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία την 1η Ιουλίου, ο κ. Ερογλου είπε ότι φαντάζει όνειρο να περιμένει κανείς αποτέλεσμα από τις διαπραγματεύσεις και πως όσο αυτές συνεχίζονται με ανοικτό τέλος, οι Ε/κ θα συνεχίσουν να είναι αδιάλλακτοι. Μετά από αυτό το στάδιο, οι διαπραγματεύσεις πρέπει να συνεχίσουν σε ένα νέο τραπέζι και κανείς δεν πρέπει να περιμένει ότι θα συνεχιστούν για άλλα 50 χρόνια, πρόσθεσε.
Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, υποστήριξε επίσης ότι εάν δεν υπάρξει λύση, οι Τ/κ δεν μένουν χωρίς εναλλακτική, αφού υπάρχει το «κράτος» τους.
Η εκλογή του Δημήτρη Χριστόφια, συνέχισε, δεν έκανε καμιά διαφορά. «Στο μυαλό του ανθρώπου είναι να πάρει. Όχι να δώσει. Μιλώντας για ομοσπονδία, ο Χριστόφιας πιστεύει ότι έχει υποχωρήσει αρκετά. Υπάρχει το κράτος σου. Και εγώ έχω κράτος. Ακόμα και αν με αναγνωρίζει μόνο η Τουρκία, έχω και εγώ όλα τα στοιχεία ενός κράτους. Λέγοντας ναι στην ομοσπονδία και εγώ υποχωρώ».
Ο κ. Ερογλου είπε ότι συνέχισε τις διαπραγματεύσεις από εκεί που έμειναν με τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, όπως είχε υποσχεθεί, και πως με δική του πρόταση πραγματοποιήθηκαν οι πέντε συναντήσεις με την ε/κ πλευρά και τα ΗΕ. Η τ/κ πλευρά, είπε, έδειξε την αποφασιστικότητά της στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και παρά την ευελιξία της, οι Ε/κ είπαν όχι σε όλα και δεν έδειξαν την ίδια ευελιξία. Επανέλαβε δεν την πρότασή του για πολυμερή διάσκεψη για το Κυπριακό.
Και ο ίδιος είπε, θέλει λύση, αλλά όχι μια όποια λύση, προσθέτοντας ότι «ο Χριστόφιας θέλει όλα τα χωριά που βρίσκονται νότια του κύριου δρόμου μεταξύ Λευκωσίας – Αμμοχώστου. Θέλει την Μόρφου με τα χωριά και την χερσόνησο της Καρπασίας. Ο άνθρωπος δεν ακούει. Και όταν θέλει αυτά και εγώ λέω όχι, αυτοί που με λένε αδιάλλακτο, ας με λένε».
Απευθυνόμενος στους Τ/κ που μένουν στην Βρετανία, ανέφερε ότι γίνονται οι απαραίτητες διεργασίες για να μπορούν και αυτοί να έχουν δικαίωμα «ψήφου» στις «εκλογές» του ψευδοκράτους.
Για το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσαι», είπε, υπάρχει πρόνοια για τρία χρόνια εγκατάστασης στα κατεχόμενα, σημειώνοντας ότι στην ατζέντα βρίσκεται η αλλαγή του «συντάγματος» και όλοι πρέπει να κάνουν το καθήκον τους ώστε και οι Τ/κ που ζουν στο εξωτερικό να μπορούν να ψηφίζουν. Στο Λονδίνο, ανέφερε, ζουν περίπου 300.000 Τ/κ, μια δύναμη που δεν υποτιμάται, με την οποία μπορεί να εγκαθιδρυθεί ένας διάλογος με πολύ σημαντικά αποτελέσματα.
Οι Ε/κ, συνέχισε ο Ερογλου, λένε εισβολέα την Τουρκία, αλλά οι πραγματικοί εισβολείς – κατά την έκφρασή του – είναι οι Ε/κ που πέταξαν τους Τ/κ έξω από την Κυπριακή Δημοκρατία. Χαρακτήρισε ταυτόχρονα ντροπή της ανθρωπότητας τα άδικα – όπως είπε – εμπάργκο που εφαρμόζονται εναντίον των Τ/κ.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top