GuidePedia

0

Ο ΟΗΕ, η ΕΕ και η διεθνής κοινότητα πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους προς τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, καθώς είναι η δική του πλευρά που επιθυμεί τον τερματισμό του διαλόγου στο Κυπριακό, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, επαναλαμβάνοντας παράλληλα την ετοιμότητα της ε/κ πλευράς για συνέχιση των διαπραγματεύσεων κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ. 
Κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ, ενόψει των εορτών του Πάσχα, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι η ε/κ πλευρά επείγεται πραγματικά για λύση στο Κυπριακό, σε αντίθεση με τις «ψευδείς και διαστρεβλωτικές δηλώσεις» του κ. Ερογλου. 
Μίλησε για αδιαλλαξία και κυνισμό της τουρκικής ηγεσίας, και είπε ότι η ε/κ πλευρά ζητά αξιοπρεπή λύση του Κυπριακού, η οποία θα διασφαλίζει την ανεξαρτησία, την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της ενωμένης, ομοσπονδιακής Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά τη λύση. 
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας επισκέφθηκε  το στρατόπεδο «Ηλία Παπακυριακού» της ΕΦ και «Ανδρέα Ζάκου» της ΕΛΔΥΚ, στην Αθαλάσσα, καθώς και το φυλάκιο «Αρωνας». Τον Πρόεδρο συνόδευαν ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης, ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου Χρίστος Χριστοφίδης και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης. Στο στρατόπεδο «Ηλία Παπακυριακού», τον Πρόεδρο υποδέχθηκε ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ, Συνταγματάρχης Πεζικού Συμεών Κεβεντζίδης. Μιλώντας νωρίτερα στους αξιωματικούς και οπλίτες της ΕΛΔΥΚ, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι η ε/κ πλευρά αγωνίζεται για μια συμβιβαστική, αλλά αξιοπρεπή και λειτουργική λύση στο Κυπριακό, ένεκα της τουρκοποίησης του νησιού, που συντελείται με την παράταση της εκκρεμότητας στο Κυπριακό και τη δημιουργία νέων τετελεσμένων από πλευράς της κατοχικής Τουρκίας. 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε οτι τα όσα λέγοντα περί τουρκοποίησης της Κύπρου ένεκα των πολιτικών της επίσημης Κυβέρνησης, είναι το λιγότερο αναληθή και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top