GuidePedia

0

Σημαντικές είναι οι πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Κύπρος στα πλαίσια της ασφάλειας στην περιοχή, κάτι που υλοποιείται και μέσα από τις συχνές ανταλλαγές επισκέψεων με την ισραηλινή πλευρά. Πρόκειται για ιδέες που δεν είναι καινοτόμες και παρά του ότι έχουν αναφερθεί στα στελέχη της ελλαδικής ηγεσίας, ουδέποτε υπήρξε το σχετικό ενδιαφέρον.

Αν και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μεταξύ της Ερατώ Κοζάκου και του Αβιγκντόρ Λίμπερμαν διαψεύστηκε η ύπαρξη οποιασδήποτε στρατιωτικής συμφωνίας μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ, εντούτοις, η Κύπρια ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε κάτι επίσης πολύ σημαντικό.
Επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Κύπρος και το Ισραήλ επιδιώκουν τη δημιουργία μιας περιφερειακής δύναμης έρευνας και διάσωσης στην οποία θα συμμετάσχει η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Η δημιουργία αυτής της δύναμης αποτελεί μηχανισμό αλληλεξάρτησης και περιφερειακής ασφάλειας, ορθώνοντας τείχος στην προσπάθεια της Τουρκίας να εκμεταλλευτεί το ζήτημα της έρευνας και διάσωσης, για να επεκτείνει την εδαφική της κυριαρχία.

πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top