GuidePedia

0

«Αν οι ευρωπαίοι ηγέτες αποτύχουν σε αυτή την προσπάθεια, υπάρχει ο κίνδυνος να κατηγορηθούν ανεξάρτητα από το αν πολλά από τα προβλήματα της Ελλάδας είναι αυτοδημιούργητα» γράφει σε σημερινό άρθρο το πρακτορείο Bloomberg.

Το άρθρο που φέρει τον τίτλο «η αναταραχή στην Ελλάδα κάνει πιο επείγουσα την ανάγκη ανακούφισης από το χρέος» υποστηρίζει ότι θα ήταν καλύτερο οι ευρωπαίοι να εξηγήσουν στους Έλληνες γιατί είναι αναγκαία τα επώδυνα μέτρα και πώς οι δικές τους οικονομίες συμμετέχουν στο βάρος της σταθεροποίησης του κοινού νομίσματος, το οποίο ήταν σχεδιασμένο με λάθος τρόπο, παρά να τους απειλούν με έξωση από το κοινό νόμισμα.

Το Bloomberg σημειώνει παράλληλα ότι το γερμανικό σχέδιο, που βασίζεται στη λιτότητα, δεν είναι αποτελεσματικό και πρέπει να διευρυνθεί επειγόντως.

Το σχέδιο αυτό αγνοεί το θεμελιώδες ερώτημα, αν μπορεί η Ελλάδα να σωθεί μόνο με τη λιτότητα και με μία περιορισμένη χρεοκοπία, που απαλλάσσουν τους λοιπούς φορολογούμενους της Ευρωζώνης από πρόσθετα βάρη, τονίζει το άρθρο.

Κατά την άποψη του Bloomberg, η Ελλάδα χρειάζεται μία μεγαλύτερη διαγραφή του χρέους της για να είναι αποτελεσματικό το σχέδιο διάσωσης και η Ευρωζώνη πρέπει να δεσμεύσει περισσότερα κεφάλαια από τις χώρες της για να διατηρήσει τη συνοχή της.
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top