GuidePedia

0

Η Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία (EUROPOL) και η υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών (DEA) των ΗΠΑ σε πόρισμα έκθεσης τους με τίτλο "Παγκόσμιες Τάσεις διακίνησης ναρκωτικών & τρομοκρατίας" αναφέρουν ότι δεν  υπάρχουν ενδείξεις εμπλοκής της Κουρδικής οργάνωσης του PKK στην διακίνηση ναρκωτικών κάτι που ισχυρίζεται διαχρονικά το τουρκο-ισλαμοφασιστικό καθεστώς της Αγκυρας προκειμένου να αμαυρώσει τον δίκαιο αγώνα του Κουρδικού λαού.
 Σύμφωνα με το δημοσιογράφο Roni Alasor της εφημερίδας Ararat News στο οποίο και δημοσιεύει την έκθεση, η υποδιευθύντρια για το Τμήμα Επιχειρήσεων της Ευρωπόλ, Russell F. Benson και ο περιφερειακός διευθυντής της DEA των ΗΠΑ είναι οι δύο εμπειρογνώμονες που ανέλυσαν την έκθεση αυτή .

Σε αυτή καταγράφεται το περιβάλλον και η δυναμική του φαινομένου της διακίνησης ναρκωτικών και του λαθρεμπορίου. στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ και αναλύεται η δυναμική τους  Σύμφωνα με τους δύο αυτούς εμπειρογνώμονες οι δύο υπηρεσίες δεν μπορούν να παρέχουν δικό τους αποδεικτικό υλικό για την συμμετοχή των κουρδικών οργανώσεω στην διακίνηση ναρκωτικών.

Ο ίδιος δημοσιογράφος απευθύνθηκε σε ανωτέρους αξιωματούχους της Ε.Ε..Σε δήλωση του ανώτερος διπλωμάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέφερε ότι οι ισχυρισμοί για τη συμμετοχή του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), στο εμπόριο ναρκωτικών βασίζονται σε τουρκικές πηγές .Προσπαθώντας να αξιολογήσουν το βάσιμο των τουρκικών ισχυρισμών απευθύνονται στις υπηρεσίες της  Europol και της DEA για περισσότερα στοιχεία και μέχρι σήμερα δεν στάθηκε δυνατόν να τεκμηριωθούν οι τουρκικοί ισχυρισμοί από τις δύο αυτές υπηρεσίες . 

Κούρδοι πολιτικοί ανέφεραν στον Roni Alasor οτι είναι γνωστό ότι η μόνη πηγή των ισχυρισμών για εμπλοκή Κουρδικών Οργανώσεων στην διακίνηση ναρκωτικών  είναι οι τουρκικές αρχές και ότι οι κατηγορίες δεν έχουν αποδειχθεί από καμιά αστυνομία ή μυστική υπηρεσία  Ευρωπαϊκού κράτους
πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top