GuidePedia

0


Οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη στην Γερμανία ότι ένας πιθανός ελληνοτουρκικός πόλεμος μπορεί να διαρκέσει 2,5 -3 ώρες, δεσπόζει στον τουρκικό τύπο όσον αφορά την ελληνική επικαιρότητα.

Η Zaman με τον τίτλο « Ένας πιθανός ελληνοτουρκικός πόλεμος μπορεί να τελειώσει σε 2-3 ώρες» γράφει ότι...

ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης είπε πως δεν είναι δυνατόν να ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, αλλά και στην περίπτωση ακόμα που ξεσπάσει αυτός θα είναι διάρκειας 2-3 ωρών.

Για αυτό, είπε ο Σημίτης, δεν χρειάζεται η Ελλάδα να εξοπλίζεται υπερβολικά . Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι ο κ. Σημίτης είχε τραβήξει την προσοχή κατά την κρίση των Ιμίων όταν ως πρωθυπουργός τότε είχε πει ότι « Αντιληφθήκαμε τους Τούρκους κομάντος μετά από 4 ώρες, θα πρέπει να βρούμε πολιτική λύση στην κρίση , θα πρέπει να αποφύγουμε την σύγκρουση. Ο Σημίτης επέκρινε το γεγονός ότι η Αθήνα προβαίνει σε ανταγωνισμό εξοπλισμών με την Άγκυρα. Ο πρώην πρωθυπουργός είπε « Σήμερα δεν γίνεται πόλεμος με την Τουρκία. Εάν γινόταν κάποιος πόλεμος θα διαρκούσε 2-3 ώρες. Δεν χρειάζεται η Ελλάδα να αγοράζει συνεχώς όπλα» .

Η Yeni Safak κάνει αναφορά στο θέμα με τον τίτλο « Ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος μπορεί να λήξει σε 2-3 ώρες» .

- Η Turkiye γράφει για το ίδιο θέμα με τον τίτλο « Μπορούμε να πολεμήσουμε με την Τουρκία 3 ώρες. Μη δίνουμε αδίκως λεφτά για όπλα» .

-Η Sabah κάνει αναφορά στο θέμα με τον τίτλο « Ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος θα είναι διάρκειας 2-3 ωρών.

Η Bugun γράφει με τον τίτλο « Δεν χρειάζονται εξοπλισμός στο Αιγαίο»


πηγή

Δημοσίευση σχολίου

 
Top