GuidePedia

0


Υπέρ της επιβολής πλήρους εμπάργκο στην εισαγωγή ιρανικού πετρελαίου αναμένεται να πιέσουν Βρετανία και Γαλλία στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής την Παρασκευή, σύμφωνα με τους Financial Times.
Η πρόταση που εκπορεύεται από το Λονδίνο δεν υιοθετήθηκε στη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών την περασμένη εβδομάδα, κυρίως λόγω των ελληνικών ενστάσεων. Η βρετανική και οι υπόλοιπες κυβερνήσεις αναγνώρισαν τη δύσκολη θέση της Ελλάδας που εισάγει από το Ιράν το 25% με 30% του πετρελαίου που χρειάζεται. Σύμφωνα με Ευρωπαίο διπλωμάτη, θα πρέπει τις επόμενες εβδομάδες η Ελλάδα να βοηθηθεί ώστε να βρει εναλλακτικούς προμηθευτές για την κάλυψη των ενεργειακών της αναγκών.
Δεν μπορούμε να διαφωνησουμε, ωστόσο, από το θα πρέπει μέχρι την έμπρακτη απόδειξη της πρόθεσης παροχής βοήθειας υπάρχει σημαντική απόσταση. Και εάν η Ελλάδα ακολουθήσει την τακτική της πρόταξης αυτού που γίνεται αντιληπτό από την εκάστοτε ελίτ και τον λαό, έστω σε ένα βαθμό ο τελευταίος, ως εθνικό συμφέρον, αυτό δηλαδή που πράττουν με συνέπεια οι ισχυροί αυτού του πλανήτη, καλή είναι η εναντίωση στην κατασκευή πυρηνικού οπλοστασίου, καλύτερο όμως το να έχει ο Έλληνας πολίτης καύσιμα για να ζεστάνει τα παιδιά του, τη στιγμή κατά την οποία φίλοι και εταίροι, επικαλούμενοι την κρίση, αποφεύγουν τις συναλλαγές με την Ελλάδα…


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top