GuidePedia

0

Αντώνης Αντωνίου
Αντίστροφα πλέον μετρούν όλοι για το επίσημο αποτέλεσμα που θα ανακοινώσει η Noble για τα ευρήματα της στο οικόπεδο 12 της κυπριακής δημοκρατίας.
Θεωρητικά, αυτή θα είναι η εβδομάδα των ανακοινώσεων και μετά από τη λήψη σωστών μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης ολόκληρη η κυπριακή οικονομία περιμένει τη σχετική ανακοίνωση ώστε να υπάρξει επιτέλους ανάκαμψη κλίματος και προοπτικών.
Πολλοί παράγοντες της κυπριακής οικονομίας θεωρούν πως μετά τα μέτρα που πάρθηκαν η επίσημη ένδειξη για τα αποτελέσματα στην Αφροδίτη θα φέρει όχι μόνο αντιστροφή του κλίματος αλλά και διαφοροποίηση στις αξιολογήσεις των οίκων ή τουλάχιστον αλλαγή των προοπτικών της κυπριακής οικονομίας.
Πάντως, οι πληροφορίες αναφέρουν πως η αναμενόμενη ανακοίνωση θα μιλά για κοιτάσματα σημαντικά πάνω από τα 3τρις κυβικά πόδια που ήταν η ελάχιστη πρόβλεψη της Noble αλλά και πάνω από 9τρις κ.π. που ήταν η μέγιστη αλλά συντηρητική της επένδυση.
Ο αριθμός που ακούγεται είναι αυτός των 12τρις κ.π. ο οποίος θεωρείται αρκούντως ικανοποιητικός αν αναλογιστεί κανείς πως πρόκειται για το πρώτο οικόπεδο της κυπριακής ΑΟΖ στο οποίο γίνεται έρευνα.
Πρόκειται για κοίτασμα μεγαλύτερο του ισραηλινού Ταμάρ με αποθέματα 9τρις κ.π. αλλά μικρότερο του Λεβιάθαν των 17τρις κ.π.. Δεν πρόκειται για λανθασμένη αναφορά αφού μόλις τη Δευτέρα, η Noble ανακοίνωσε επίσημα πως υπολογίζει τα αποθέματα στο Λεβιάθαν στα 17τρις κ.π κατά μέσο όρο αντί 16τρις που ήταν η μέχρι πρόσφατα πρόβλεψη της. Συγκεκριμένα, υπολογίζει για αποθέματα μεταξύ 14-20τρις κυβικών ποδιών.
Η ποιότητα και η πυκνότητα του τρίτου πηγαδιού, τρία μίλια ανατολικότερα του αρχικού πηγαδιού ήταν πέραν της αναμενόμενης σημειώνει η εταιρεία.
Ο Charles D. Davidson, Chairman and CEO Noble Energy σημείωσε πως ήδη ομάδα της εταιρείας βρίσκεται επί τόπου για να διερευνήσει τις εμπορικές χρήσεις από το κοίτασμα.
Οι εργασίες στο Λεβιάθαν θα συνεχιστούν το πρώτο τρίμηνο του 2012 όταν η πλατφόρμα Όμηρος ολοκληρώσει τις εργασίες της στο οικόπεδο 12.
Η ανακοίνωση για το Λεβιάθαν, ένα κοίτασμα που εντοπίστηκε πριν περίπου ενάμισι χρόνο και ακόμα μεγαλώνει και η γειτονική του θέση στο οικόπεδο 12 αυξάνει την αισιοδοξία για την ανακοίνωση της Noble.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top