GuidePedia

0
Ο Αραβικός Σύνδεσμος με την επιβολή νέων κυρώσεων απομονώνει ακόμα περισσότερο το καθεστώς Ασαντ


Πρωτοφανή απόφαση έλαβε χθες ο Αραβικός Σύνδεσμος για επιβολή κυρώσεων εναντίον της -μέχρι πρότινος μέλους του οργανισμού- Συρίας, απομονώνοντας ακόμα περισσότερο το καθεστώς Ασαντ.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος με την επιβολή νέων κυρώσεων απομονώνει ακόμα περισσότερο το καθεστώς Ασαντ
Πρωτοφανή απόφαση έλαβε χθες ο Αραβικός Σύνδεσμος για επιβολή κυρώσεων εναντίον της -μέχρι πρότινος μέλους του οργανισμού- Συρίας, απομονώνοντας ακόμα περισσότερο το καθεστώς Ασαντ. Με 19 υπέρ και μόλις 3 κατά (Ιράν, Λίβανος, Ιράκ) ο Αραβικός Σύνδεσμος αποφάσισε την απαγόρευση στις μετακινήσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων του καθεστώτος Ασαντ σε χώρες-μέλη του οργανισμού και το πάγωμα των κρατικών συριακών κεφαλαίων που βρίσκονται σε αραβικές τράπεζες, των συναλλαγών της Κεντρικής Τράπεζας της Συρίας με όλες τις κεντρικές τράπεζες των χωρών-μελών του Συνδέσμου και των επενδύσεων αραβικών κεφαλαίων στη Συρία!
Νταβούτογλου
Το "παρών" στην κρίσιμη συνεδρίαση έδωσε και ο Τούρκος ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος στήριξε την απόφαση παρότι η Τουρκία δεν είναι μέλος του Αραβικού Συνδέσμου. Παράλληλα το Μπαχρέιν και το Κατάρ εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία καλώντας τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη Συρία, όπως ακριβώς είχε κάνει μέσα στην εβδομάδα και το Αμπου Ντάμπι, επικαλούμενο τις συγκρούσεις πολιτών με τις δυνάμεις ασφαλείας, από τις οποίες -όπως έγινε γνωστό- χθες έχασαν τη ζωή τους άλλοι 10 πολίτες.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top