GuidePedia

0


Κι ενώ τα γερμανικά μαχητικά αεροσκάφη Tornado δεν κρύβουν τις ασκήσεις στις οποίες λαμβάνουν μέρος με αποστολή την καταστροφή στόχων σε μακρινές αποστάσεις, με σενάρια τα οποία παραπέμπουν ευθέως στις πυρηνικές εγκαταστάσεις της Τεχεράνης, όλα δείχνουν ότι και στο πολιτικό επίπεδο η στρατιωτική επιλογή αντί να απομακρύνεται φαίνεται να πλησιάζει…
Δεν απέκλεισε λοιπόν την ανάληψη στρατιωτικής δράσης κατά του Ιράν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξής της σε γερμανική εφημερίδα. «Πολλά κράτη, λόγω θεμελιωδών ανησυχιών, δεν αποκλείουν τη στρατιωτική επιλογή της επίλυσης του ιρανικού προβλήματος», επεσήμανε η Μέρκελ στην εφημερίδα Leipziger Volkszeitung.
Η Μέρκελ πάντως πρόσθεσε ότι επιθυμεί να εκμεταλλευτεί όλο τον διαθέσιμο διπλωματικό περιθώριο ελιγμών, τονίζοντας ότι η Γερμανία θέλει και μπορεί να συμβάλει προς την κατεύθυνση της επίλυσης της κρίσης μέσω διαπραγματεύσεων. Το γεγονός ότι η Μέρκελ δεν καταδίκασε ανοικτά κάθε σκέψη για στρατιωτική δράση κατά του Ιράν, σε συνδυασμό ότι χαρακτήρισε «ιδιαίτερα ανησυχητική» την έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, προκαλεί ήδη αντιδράσεις στη Γερμανία.
«Προφανώς το Ιράν δεν παίζει ανοικτά», υπογράμμισε η Μέρκελ, προσθέτοντας ότι τα μέσα για να αναγκαστεί το Ιράν να συμπεριφέρεται με μεγαλύτερη «διαφάνεια» δεν έχουν ακόμα εξαντληθεί. «Προς το παρόν η προτεραιότητα έχει η επιβολή κυρώσεων», κατέληξε.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top