GuidePedia

0

ΑΡΧΙΣΑΝ στα κατεχόμενα οι προετοιμασίες για τα πανηγύρια της 28ης επετείου της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους.

Με τη συμμετοχή συγκροτημάτων λαϊκών χορών από Τουρκία, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Κιργισία και ψευδοκράτος θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση παραδοσιακών χορών.
Για να παραστεί στα πανηγύρια θα βρίσκεται στα κατεχόμενα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτστάρογλου, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του κατοχικού ηγέτη Ντερβίς Ερογλου.
Ο Τούρκος πολιτικός και η συνοδεία του θα φθάσουν στα κατεχόμενα τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου και θα αναχωρήσουν το βράδυ της Τρίτης, αφού παραστούν στην παρέλαση και άλλες εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν για την επέτειο του ψευδοκράτους.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων για την 28η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους, ο όμιλος κλασικών και σπορ αυτοκινήτων «βόρειας Κύπρου» θα διοργανώσει το «ράλι δημοκρατίας», το οποίο θα αρχίσει στις 12 Νοεμβρίου από το Οnar Village στην Κερύνεια και θα τερματίσει στις 13 Νοεμβρίου. Στο εν λόγω ράλι αναμένεται να συμμετάσχουν ομάδες από την Τουρκία, Βρετανία, Σκωτία, Γερμανία και Ρωσία.
Εξάλλου, στους αγώνες ποδηλασίας που θα διεξαχθούν στα πλαίσια των 13ων λεγόμενων διεθνών αγώνων “Φαζίλ Κιουτσιούκ’’ θα συμμετάσχουν οι εθνικές ομάδες ποδηλασίας Τουρκίας, Σκοπίων, Ιράν και Βουλγαρίας.


Οι Ε/κ «συμπεριφέρονται ηλίθια» δηλώνει ο Μπαγίς

Εξάλλου ο Τούρκος υπουργός για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις και αρχιδιαπραγματευτής στις ενταξιακές συνομιλίες ΕΕ-Τουρκίας, Εγκεμέν Μπαγίς, σε διάλεξή του στο Υπουργείο Εξωτερικών της Εσθονίας, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «η κακή ανατροφή» των Ελληνοκυπρίων είναι το κυριότερο εμπόδιο στην επίλυση του Κυπριακού και κάλεσε τα 26 κράτη-μέλη της ΕΕ να προβούν σε συστάσεις προς τους Ελληνοκύπριους οι οποίοι, κατά τον ισχυρισμό του, «συμπεριφέρονται ηλίθια».


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top