GuidePedia

0



Η Γερμανία σκαρφάλωσε στη τρίτη θέση εξαγωγέων όπλων στον κόσμο και ως γνωστόν η Ελλάδα ,έχει βοηθήσει τα μέγιστα σ΄ αυτό. Μόνο το χατήρι της Μέρκελ να αγοράσουμε και τα Eurofighter δεν …προλάβαμε να της κάνουμε γιατί μας …πτώχευσε.

Δεν το βάζει κάτω όμως. Η Γερμανία ως ηγέτιδα δύναμη και στην υπόθεση του Eurofighter,αναμένει ένα συμβόλαιο κοντά στα 15 δις αν η Ινδία επιλέξει το “ευρωμαχητικό”.Το οποίο έχει ως αντίπαλο το γαλλικό Rafale,τον μεγάλο καημό του Σαρκοζί.
Η Μέρκελ πάντως θέλει να ενδυναμώσει κι άλλο τις γερμανικές εξαγωγές όπλων που έτσι κι αλλιώς πάνε καλά: Τον Οκτώβριο σημείωσαν αύξηση 0,9% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο και σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2010 αυξήθηκαν κατά 10,5%. Από 2005 έως 2010, οι γερμανικές εξαγωγές όπλων έφτασαν τα 15,1 δισεκατομμύρια ευρώ και πλέον η χώρα θεωρείται η τρίτη μεγαλύτερη εξαγωγέας στον κόσμο.

Με επιστολή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ζητάει να εξετάζονται πρώτα απ΄ όλα τα οικονομικά συμφέροντα, όταν πρόκειται για περιορισμούς εξαγωγών των οπλικών συστημάτων,γιατί αυτές όπως φαίνεται παίζουν σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας.
Τι θέλει να πουλήσει τώρα η Μέρκελ και κάνει όλη τη φασαρία;Leopard στη Σαουδική Αραβία.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top