GuidePedia

0

Η αύξηση των επιθέσεων του ΡΚΚ και η καθημερινή προσθήκη νεκρών στη μακριά λίστα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και Δυνάμεων Ασφαλείας, ήταν μάλλον η μοναδική γλώσσα που μπόρεσε να κατανοήσει ο Ταγίπ Ερντογάν. Είναι γνωστό το ρητό που λέει «χέρι που δεν μπορείς να το κόψεις, φίλα το».

Εφαρμόζοντας την τακτική που υπαγορεύει το ρητό αυτό, ο Τούρκος πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα ότι οι περαιτέρω συνομιλίες με το ΡΚΚ είναι εφικτές. Ενώπιον δημοσιογράφων δήλωσε «θα υπάρξουν συνομιλίες αν χρειαστεί. Γιατί υπάρχει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών – ΜΙΤ; Όταν έρθει η στιγμή, θα αποφασίσουμε αν θα πρέπει να υπάρξουν συνομιλίες.»
Για τον Αμπντουλάχ Οτζαλάν δήλωσε ότι απαγορεύθηκαν οι συναντήσεις του με τους δικηγόρους του και ότι του επιτρέπεται να συναντά μόνο πρώτου βαθμού συγγενείς του. Επιπλέον, τόνισε ότι ούτε το ΡΚΚ, ούτε το BDP αντιπροσωπεύουν του Κούρδους. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο θα έπαιρναν περισσότερους ψήφους στις νότιες και νοτιοανατολικές επαρχίες.
Επίσης, ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι δεν θεωρεί τη λύση με την ισπανική ΕΤΑ και τον ιρλανδικό IRA ως παραδείγματα αντιμετώπισης του ΡΚΚ.
Κι όλα αυτά τη στιγμή που το Σάββατο το βράδυ υποστηρικτές του ΡΚΚ έβαλαν φωτιά σε αστικό λεωφορείο με βόμβες μολότωφ και παρά το ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας, δεν συνελήφθησαν…

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top