GuidePedia

0

με στόχο την ενίσχυση της ενταξιακής πορείας των χωρών της περιοχής στην ευρωπαϊκή οικογένεια
Τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής στρατηγικής για τα δυτικά Βαλκάνια, με στόχο την ενίσχυση της ενταξιακής πορείας των χωρών της περιοχής στην ευρωπαϊκή οικογένεια και την προώθηση σχέσεων καλής γειτονίας, προτείνουν με επιστολή τους στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

Σε κοινή επιστολή, που απηύθυναν οι υπουργοί Εξωτερικών των τριών χωρών προς την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολικής ασφάλειας Κ. Αστον, τον αρμόδιο Επίτροπο για τη Διεύρυνση Στεφάν Φούλε και τον Επίτροπο για την Περιφερειακή Πολιτική Γιχάνες Χαν επισημαίνουν ότι σκοπός της στρατηγικής είναι να δημιουργηθεί ένα συνεκτικό πλαίσιο διαπεριφερειακής συνεργασίας μεταξύ κρατών-μελών και των Δυτικών Βαλκανίων.

Ειδικότερα, στο επίκεντρο της πρωτοβουλίας είναι η αντιμετώπιση θεμάτων που ξεπερνούν τα εθνικά σύνορα, όπως το περιβάλλον, οι μεταφορές, η ενέργεια, η μετανάστευση, η καταπολέμηση διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος , μέσω συγκεκριμένων προγραμμάτων που θα απαντούν στις ανάγκες των πολιτών των χωρών αυτών.

Σε σχετικές του δηλώσεις, ο υπουργός Εξωτερικών, Στ. Λαμπρινίδης τόνισε ότι «η υποστήριξη της ενταξιακής προοπτικής των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων αποτελεί πάγια θέση της Ελλάδας».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top