Το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ προχώρησε σε μία κίνηση η οποία αν και δεν εξαιρεί κανέναν στρατιώτη των ενόπλων δυνάμεων που επλήγη με τον οποιονδήποτε τρόπο κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, εντούτοις, στέλνει το δικό της μήνυμα.
Αυτή τη φορά, ο Γκιλάντ Σαλίτ ο οποίος αναμένεται να παραδοθεί στους Ισραηλινούς την ερχόμενη Τρίτη με πτήση από το Κάιρο της Αιγύπτου στο Ισραήλ, δεν θα χρειαστεί να καταθέσει, έστω τυπικά όπως γινόταν, αίτηση αναγνώρισής του ως αιχμαλώτου, η ιδιότητα της οποίας η αναγνώριση συνεπάγεται σημαντικά οικονομικά οφέλη με τη μορφή επιδομάτων και φοροαπαλλαγών.
Αποφασίστηκε όπως αναγνωριστεί απευθείας χωρίς την περιττή γραφειοκρατία, κάτι το οποίο θα ισχύει και για οποιαδήποτε μελλοντική περίπτωση. Πιθανότατα, πέραν της προφανούς έλλειψης κάθε ουσίας για τη διαδικασία που ακολουθούνταν μέχρι σήμερα, με την ενέργεια αυτή ο Ισραηλινός Στρατός επιχειρεί να στείλει το μήνυμα του σεβασμού στα στελέχη του που θυσιάζονται για την πατρίδα τους, σε μια εποχή όπου γενικότερα το κίνητρο που σχετίζεται με την ένοπλη υπηρεσία στην πατρίδα βρίσκεται υπό γενική υποχώρηση.
Ένας κανόνας από τον οποίο δεν εξαιρείται ούτε το Ισραήλ, λόγω της οικονομικής ανάπτυξης και της προόδου που έχει συντελεστεί τις τελευταίες δεκαετίες.
Ωστόσο, πολλοί προειδοποιούν ότι καλό θα ήταν να αναμείνουμε στο ακουστικό μας μέχρι την παράδοση του νεαρού, αφού ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, ενώ σύμφωνα με τον αρχηγό των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών που έπαιξαν κομβικό ρόλο στη διαπραγμάτευση που οδήγησε στη συμφωνία, κρύβεται [ο… διάολος] στην Τεχεράνη!
ΠΗΓΗ
Δημοσίευση σχολίου