GuidePedia

0

Στα Σκόπια μεταβαίνει σήμερα Πέμπτη ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης στην ΠΓΔΜ, επιχειρώντας για μια ακόμη φορά την ανασύσταση του μουσουλμανικού τόξου στα Βαλκάνια, καθώς διαβλέπει ότι η τουρκική εξωτερική  πολιτική έχει υποστεί καθίζηση στη Μέση Ανατολή αλλά και στον Καύκασο, όπου αδυνατεί να ασκήσει πιέσεις προς την Αρμενία, την ώρα που δέχεται παρόμοια αιτήματα του Αζερμπαϊτζάν.
Όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, τον Τούρκο πρωθυπουργό θα υποδεχτεί στο αεροδρόμιο των Σκοπίων ο Σκοπιανός ομόλογός του, Νίκολα Γκρούεφσκι. Οι δύο άνδρες θα επισκεφθούν τους χώρους του ανακαινισμένου κτηρίου του αεροδρομίου, την εκμετάλλευση του οποίου έχει αναλάβει από πέρυσι και για τα επόμενα 20 χρόνια, η τουρκική εταιρεία ΤAV.
Στη συνέχεια θα έχουν κατ΄ιδίαν σύσκεψη και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των αντιπροσωπειών, στο κτήριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η Τουρκία, εξετάζει με ενδιαφέρον την περίπτωση να επιχειρήσει ν’ αναλάβει επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων στην περιοχή (τραπεζών μη εξαιρουμένων) εφόσον σημειωθεί παρόμοια εξέλιξη, λόγω της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top