GuidePedia

0
Image 300x225 Ακάνσοϊ : Η ε/κ πλευρά χρησιμοποιεί τις έρευνες για το Κυπριακό


Ο Γενικός Γραμματέας του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Ασίμ Ακάνσοϊ σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Κίπρισλι» ισχυρίστηκε ότι δεν πιστεύει ότι οι έρευνες των Ε/κ σχετίζονται τόσο με το πετρέλαιο όσο με την προσπάθεια της ε/κ πλευράς να επαναφέρει στην διεθνή ημερησία διάταξη το Κυπριακό και την Κυπριακή Δημοκρατία και να διαμηνύσει ότι είναι ένα κυρίαρχο κράτος το οποίο κάνει ό,τι θέλει.
Σημερινά δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο αναφέρονται σε δηλώσεις Τ/κ πολιτικών σχετικά με τις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας για φυσικό αέριο στην Αποκλειστικής Οικονομική Ζώνη της.
Ο λεγόμενος βουλευτής του ΡΤΚ Φερντί Σαμπίτ Σογιέρ σε ομιλία του στην κατεχόμενη Ακανθού είπε ότι οι Τ/κ δεν έχουν ανάγκη το φυσικό αέριο και την ένταση αλλά την ηρεμία και την ειρήνη.
Αναφέρθηκε ακόμα στην παγκόσμια κρίση, στα γεγονότα σε διάφορα αραβικά κράτη στη Μέση Ανατολή και Μεσόγειο και είπε ότι τα νερά στην Ανατολική Μεσόγειο και γύρω από την Κύπρο θερμαίνονται με αποτέλεσμα στο νησί να επικρατεί ένταση η οποία και κλιμακώνεται με δηλώσεις και ενέργειες των δύο πλευρών.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top