GuidePedia

0


Ανέφικτες ισορροπίες επιχειρεί να τηρήσει η Μόσχα στην υπόθεση της Συρίας, κάτι που είναι απολύτως κατανοητό, δεδομένης της Ιστορίας της εμπλοκής της Ρωσίας με τη Συρία. Οι Ρώσοι υποδέχθηκαν εκπροσώπους της συριακής αντιπολίτευσης, οι οποίοι κάλεσαν τη Μόσχα να διαδραματίσει έναν «πιο θετικό» ρόλο στην κρίση στη Συρία, μετά τη δήλωση του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, για την παρουσία «τρομοκρατών» και εξτρεμιστών στη συριακή αντιπολίτευση. Ενδιαφέρον έχει το ότι από τα στιγμιότυπα ου προβλήθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα, η συνάντση του Μένβεντεβ με τον Σύρο εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης, έγινε σε ένα δωμάτιο που είχε μόνο τη ρωσική σημαία, σε μια προσπάθεια να μην δοθεί η εντύπωση αναγνώρισης άλλης εξουσίας πλην αυτής του Μπασάρ Αλ Άσαντ…
«Η Ρωσία πρέπει να διαδραματίσει έναν πιο ενεργό και πιο θετικό ρόλο στη ρύθμιση της εσωτερικής κατάστασης στη Συρία», δήλωσε ο Άμαρ Κουράμπι, διευθυντής της εθνικής συριακής οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μόσχα.
«Θέλουμε να διηγηθούμε στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αυτό που συμβαίνει πραγματικά στη Συρία, ώστε να μας βοηθήσουν και να ασκήσουν πιέσεις στη ρωσική εξουσία», σημείωσε ο ίδιος, έπειτα από συνομιλίες που είχε με τον Μιχαήλ Μαργκέλοφ, ειδικό εκπρόσωπο του Ρώσου προέδρου. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, «άδειασε» εν μέρει τους Σύρους αντιπολιτευόμενους, δηλώνοντας ότι θα μπορούσε να χαρακτηρίσει ως «τρομοκράτες» ορισμένα από τα στοιχεία της αντιπολίτευσης στην Συρία:

«Πιστεύω ότι αν αποφασίσουμε να στείλουμε ένα αυστηρό μήνυμα στην Συρία, θα πρέπει να κάνουμε το ίδιο και απέναντι στην αντιπολίτευση. Όσοι φωνάζουν αντικυβερνητικά συνθήματα είναι άνθρωποι πολύ διαφορετικοί. Ορισμένοι από αυτούς είναι σαφώς εξτρεμιστές. Άλλοι μπορούν ακόμη και να χαρακτηριστούν τρομοκράτες» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε διαφορετικές προσεγγίσεις, αλλά δεν πρέπει να βασίζονται σε μια μονομερή καταδίκη των ενεργειών της κυβέρνησης και του προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ. Πρέπει να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα σε όλα τα μέρη της σύγκρουσης. Το ενδιαφέρον της Ρωσίας για μια τέτοια λύση έγκειται επίσης στο γεγονός ότι η Συρία είναι μια φιλική χώρα με την οποία έχουμε πολλές οικονομικές και πολιτικές σχέσεις» πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top