GuidePedia

0

Δύο ημέρες πριν από την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν στην Αίγυπτο,η ισραηλινή πρεσβεία, είναι υπό κατάληψη, στους δρόμους γύρω απ΄ αυτή γίνονται μάχες μεταξύ διαδηλωτών και στρατιωτικών δυνάμεων που υποστηρίζονται από άρματα μάχης και ο ισραηλινός πρέσβης με την οικογένειά του εγκατέλειψαν το Κάϊρο,επιβιβαζόμενοι σε στρατιωτικό αεροσκάφος του Ισραήλ που έσπευσε να τους διασώσει! Ο συσχετσιμός τους χάους που επικρστεί στο Κάϊρο με την επίσκεψη Ερντογάν είναι αυτονόητος για το Τελ Αβίβ.

Οι ισραηλινοί πιστεύουν ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα έχει πυροδοτήσει τα επεισόδια εναντίον της ισραηλινής πρεσβείας στο Κάϊρο,αλλά πάνω απ΄ όλα θεωρούν υπεύθυνο τον Ερντογάν,για τον οποίο πιστεύουν ότι “έχει εκτροχιαστεί”. Πιστεύουν ότι κερδίζοντας συνεχώς δημοτικότητα στον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο έχασε τον έλεγχο και τώρα τον θεωρούν ικανό να οδηγήσει την αντιπαράθεση Ισραήλ-Τουρκίας σε ένοπλη σύγκρουση.

Στο Τελ Αβίβ πλέον έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται για πολυμέτωπο “πόλεμο”,αφού πιστεύουν ότι οι σχέσεις με την Αίγυπτο θα επιστρέψουν πολλά χρόνια πίσω στα χρόνια της αντπαράθεσης και των συγκρούσεων. Ήδη υπάρχει προβληματισμός για το τι θα γίνει με τους αγωγούς φυσικού αερίου που τροφοδοτούν το Ισραήλ.

Η πολιτική της Αιγύπτου περί “κατευνασμού” της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και άλλων ισλαμιστών έχει αποτύχει.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top