GuidePedia

0

Το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού ΄΄μαλακώνει΄΄ την απειλή της στρατιωτικής σύγκρουσης στη θάλασσα, λέγοντας οτι η χώρα του (Τουρκία) «δεν θα στείλει πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο Θάλασσα για όσο διάστημα το Ισραήλ αποφεύγει να παρεμβαίνει στην ελευθερία κυκλοφορίας στα διεθνή ύδατα»

Τώρα φαίνεται ότι οι Τούρκοι προσπαθούν να απαλύνουν τη δήλωση, υποστηρίζοντας ότι τα λόγια του Ερντογάν έχουν μεταφραστεί με τρόπο που στρεβλώνει την αρχική πρόθεσή του.

Οι δηλώσεις  Ερντογκάν
 "Τουρκικά πολεμικά πλοία, κατά πρώτο λόγο, είναι εξουσιοδοτημένα να προστατεύουν τα πλοία μας, που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα»
 «Από τώρα και στο εξής, δεν θα αφήσουμε τα πλοία αυτά να δεχτoύν επίθεση από το Ισραήλ, όπως αυτό που συνέβη με τον Στόλου της Ελευθερίας.

 Σύμφωνα με επίσημες πηγές  στην Τουρκία,οι δημοσιογράφοι έκαναν  συνδιασμό των παραπάνω παρατηρήσεων  που έκανε ο Τούρκος πρωθυπουργός, δημιουργώντας μια πρόταση η οποία θεωρείται ως απειλή μιας στρατιωτικής σύγκρουσης στην ανοικτή θάλασσα.
Η νέα δήλωση που έστάλει  στα μέσα ενημέρωσης από το γραφείο του Ερντογάν, επιχειρεί να αποσαφηνίσει την κατάσταση.

 «Τονίσαμε την αρχή ότι θα εξασφαλίσουμε την ασφαλή κίνηση του πλοίου βοήθειας στη Γάζα», δήλωσε ο ανώτερος τουρκική κυβερνητική πηγή. "Η ανατολική Μεσόγειο δεν είναι ιδιωτική παιδική χαρά του Ισραήλ. Όσο αποφεύγει να παραμβαίνει  στην ελευθερία κινήσεων στην περιοχή, εμείς δεν πρόκειται να στείλουμε πολεμικά πλοία να συνοδεύσουν τα σκάφη."
 Η Τουρκία θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των πολιτών της, μόνο όταν το Ισραήλ επιλέγει να παρέμβει και να εμποδίσει την ελεύθερη κυκλοφορία στα διεθνή ύδατα."

Israel News

http://www.todayszaman.com/news-256313-erdogans-misinterpreted-remarks-on-escorting-aid-vessels-touch-raw-nerves.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Top