GuidePedia

0
Δοκιμαστική εκτόξευση ισραηλινού πυραύλου από τουρκικό Phantom


Σύμφωνα με την εφημερίδα "Star" της Άγκυρας, στα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη έχει τροποποιηθεί το σύστημα αναγνώρισης (IFF), έτσι ώστε να κατηγοροποιεί τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη ως εχθρικά. Η συγκεκριμένη εντολή ήρθε απευθείας από το γραφείο του Ερντογάν, αναφέρει η εφημερίδα.
Η Τουρκία έχει αναπτύξει ένα νέο σύστημα ραντάρ για τα αμερικανικής προέλευσης μαχητικά F-16 που επιτρέπει την επίθεση κατά ισραηλινών στόχων. Αυτό το νέο σύστημα αναπτύχθηκε από την στρατιωτική βιομηχανία της Τουρκίας, συγκεκριμένα από την εταιρία Aselsan και είναι να αντικαταστήσει μια παρόμοια αμερικανική έκδοση που είναι σε χρήση στα τουρκικά μαχητικά σήμερα.
Το σύστημα αυτό αποτελείται απόμια σειρά καταλόγων «φίλων» και «εχθρών». Οι ρυθμίσεις του συστήματος είναι έτσι ώστε να μπορεί να αποφευχθεί τυχός λάθος του πιλότου εκτόξευσης πυραύλου σε φιλικό αεροσκάφος. Το αμερικανικό σύστημα που είναι εγκατεστημένο στα τουρκικά μαχητικά τα εμποδίζει να βάλουν κατά ισραηλινών μαχητικών, μια και τα αναγνωρίζει ως «φιλικά».
Το τουρκικό σύστημα IFF έχει προγραμματιστεί να τοποθετηθεί σε όλα τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, πολεμικά πλοία και υποβρύχια στο εγγύς μέλλον. Η κίνηση αυτή, η οποία συμπίπτει με μια παρατεταμένη περίοδο πρωτοφανούς διπλωματικών εντάσεων μεταξύ της Άγκυρας και της Ιερουσαλήμ, έχει λάβει τεράστια δημοσιότητα στο Ιράν.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top