GuidePedia

0
 
Στο χωριό Αμαξάδες της Κομοτηνής όπου ζούν 2 χιλιάδες μουσουλμάνοι, ή όπως προτιμά να χαρακτηρίζει η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ ως "ομογενείς", έγιναν σήμερα τα εγκαίνια του νέου τζαμιού με τρούλο, με την ευγενική χορηγία της γείτονος Τουρκίας. Στα εγκαίνια μετείχαν ο δήμαρχος Σισλι Μουσταφά Σαριγκιούλ, ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, οι ψευδομουφτήδες Ιμπραήμ Σερίφ και Αχμέτ Μέτε, ο υποπρόξενος Μουράτ Σεζγκίν και πολλοί μουσουλμάνοι έλληνες πολίτες.

Ο Δήμος Σίσλι δαπάνησε 70.000 ευρώ περίπου για την κατασκευή του εσωτερικού διάκοσμου του τζαμιού που έχει 5 μικρούς και έναν μεγάλο τρούλο, καθώς και για τον περιβάλλοντα χώρο και το εξωτερικό σκέπασμα των τρούλων με μολύβι. Στην τελετή μετείχαν και 5 λεωφορεία με καλεσμένους που ήρθαν από Τουρκία, ενώ ο Μουσταφά Σαριγκιούλ μοίρασε στις γυναίκες καλεσμένους κίτρινα κασκόλ (έτσι τα λέμε τώρα!).

Ο Σαριγκιούλ δήλωσε ότι βιώνει την ευτυχία να αφήνει ένα μνημείο σε αυτή την ωραία πολίχνη που έχει στην πλειοψηφία της τουρκικό πληθυσμό (!!!) και εντάχθηκε στα Οθωμανικά εδάφη το 1361, και συνέχισε με τις γνωστές μπούρδες περί ριζωμένης φιλίας που είχαν πάντοτε μεταξύ τους οι δύο πολιτισμοί, που ως Τούρκος αισθάνεται περήφανος για τη συμβολή του σε αυτή τη φιλία...

Παράλληλα, στη Σμύρνη γιόρτασαν τα 89 χρόνια σωτηρίας από την.. εχθρική κατοχή!

Οι εκδηλώσεις για την "σωτηρία" -αλίμονο- της Σμύρνης, άρχισαν από το μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ στην πλατεία δημοκρατίας. Στην τελετή μετείχαν ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Ερτογρούλ Γκιουνάι, ο υπουργός Μεταφορών Μπιναλί Γιλντιρίμ, οι βουλευτές Μουσταφά Μόρογλου, Ραχμί Ασκίν Τουρελί, Ογούζ Ογιάν, Νεσρίν Ουλεμ, Αλαατίν Γιουξέλ, Μουσά Τζάμ, Χαμζά Νταγ, Ριφάτ Σαγίτ, Αλή Ασλίκ, ο νομάρχης Σμύρνης Τζαχίτ Κιράτς, ο διοικητής της Στρατιάς Αιγαίου στρατηγός Αμπντουλλάχ Ατάι, ο δήμαρχος Σμύρνης Αζίζ Κοτζάογλου, κομματικά στελέχη, δημόσιες υπηρεσίες, συνδικάτα, εκπρόσωποι συλλόγων και πολίτες.

Ο δήμαρχος Κοτζάογλου έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του μνημείου τα εξής:

"Με χαρά, τιμή και υπερηφάνεια βρισκόμαστε ενώπιον σου κατά την 89η επέτειο της σωτηρίας της Σμύρνης από την κατοχή. Ως Σμύρνη, πόλη του Μουσταφά Ατατούρκ, για μια ακόμη φορά γιορτάζουμε την 9η Σεπτεμβρίου με ενθουσιασμό και με πίστη για το φωτεινό μέλλον της Δημοκρατίας. Η Σμύρνη που μετά την κατοχή στις 15 Μαίου 1919 βίωσε μια περίοδο γεμάτη πίκρες και θλίψεις, με την σωτηρία της στις 9/9/1922 βίωσε μια ημέρα-ανάσταση για όλη τη χώρα. Η ημερομηνία αυτή έχει πάψει πλέον να αποτελεί μόνο την απελευθέρωση μιας πόλης. Η απελευθέρωση της Σμύρνης υπήρξε απελευθέρωση όλης της Τουρκίας, αποτελώντας και την οριστικοποίηση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας. Αγαπημένε Ατατούρκ, η Σμύρνη και οι Σμυρνιοί προχωράνε στον σύγχρονο δρόμο του πολιτισμού που έδειξες και διαφυλάττουν και υπερασπίζονται χωρίς συμβιβασμούς τις αξίες της δημοκρατίας που ίδρυσες. Πρέπει να ξέρεις ότι οι Σμυρνιοί και η Σμύρνη σε αγαπάνε τουλάχιστον όσο τους αγάπησες κι εσύ. Ξέρουμε ότι το να είσαι Σμυρνιός και να ζεις στη Σμύρνη έχει μια ιδιαίτερη σημασία.

Είμαστε υπερήφανοι για την Σμύρνη, για την ιστορία και για την γεωγραφία της που μας χάρισες. Ως πόλη σύμβολο της θρυλικής αντίστασης στον δρόμο για την ανεξαρτησία, τιμάμε με αγάπη, σεβασμό και πίστη εσένα, και τιμάμε με ευγνωμοσύνη και νοσταλγία τους συμπολεμιστές και ομοϊδεάτες σου."

Για όσους δεν κατάλαβαν, πρόκειται περί της καταστροφής της Σμύρνης και της γενοκτονίας των Ελλήνων που επί χιλιετίες κατοικούσαν στα εδάφη αυτά, που οι τούρκοι τώρα βαφτίζουν "σωτηρία από την εχθρική κατοχή"!

smyrni-2
Η στιγμή της ολοκλήρωσης της τουρκικής κτηνωδίας κατά του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας.. Οι Τούρκοι την αποκαλούν "Η στιγμή που τέλειωσε η σκλαβιά!"...

Βίντεο απόσπασμα με τους Τούρκους που κατεβάζουν την ελληνική σημαία και αναρτούν την τουρκική

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top