GuidePedia

0


Κατά τη διάρκεια του προγράμματος στο αραβικό πρόγραμμα του Αλ Τζαζίρα κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η ζωντανή συνομιλία του παρουσιαστή με έναν από τους υιούς του Καντάφι, τον Μωχάμεντ, ακούστηκαν πυροβολισμοί και λίγο αργότερα διακόπηκε η συνομιλία καθώς επαναστάτες εισέβαλαν στο σπίτι του τελευταίου.
Το Reuters έδωσε κάποια αποσπάσματα της συνομιλίας μεταφρασμένα στα αγγλικά, τα οποία αναφέρουν τα εξής:
Μωχάμεντ Καντάφι: “Ένοπλοι άνδρες περικυκλώνουν το σπίτι μου. Βρίσκομαι στο εσωτερικό του κι αυτοί εκτός. Λένε ότι θέλουν να εξασφαλίσουν την προστασία μου. Επιτίθενται στο σπίτι μου. Οι πυροβολισμοί που ακούτε προέρχονται από το σπίτι μου.”
Σχετικά με τη ζωντανή συνομιλία, έγιναν δηλώσεις από τον Μουσταφά Αμπντελτζαλίλ, τον πρόεδρο του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου. Συγκεκριμένα δήλωσε: “Σχετικά με αυτό που έγινε στο Αλ Τζαζίρα, οι επαναστάτες συμφώνησαν με τον Μωχάμεντ Καντάφι ότι μπορεί να παραμείνει στο σπίτι του, αλλά δε θα έχει κανένα έλεγχο στους τρεις σωματοφύλακές του, οι οποίοι αντάλλαξαν πυρά με τους επαναστάτες. Υπάρχει ένας νεκρός και δύο τραυματίες από την πλευρά των τελευταίων.” Επιπλέον, δήλωσε ότι ανησυχεί για την παρουσία ακραίων εντός των κόλπων του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου.
Ακολουθεί το οπτικοακουστικό ντοκουμέντο:

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top