GuidePedia

0

Τη στιγμή που κλιμακώνεται η επίθεση εναντίον της Ιταλίας και της Ισπανίας, η Κομισιόν αντιδρά με τη γνωστή νωχελικότητα
Είναι προφανές πλέον ότι η μεγάλη επίθεση των κερδοσκοπικών funds κατά της Ιταλίας και της Ισπανίας ξεκίνησε. Κι είναι απορίας άξιον, πως στις Βρυξέλλες, στη Φρανκφούρτη και στο Βερολίνο, εξακολουθούν να δηλώνουν ψύχραιμοι, την ώρα που το σύστημα γύρω τους καταρρέει.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών, το spread του ιταλικού δεκαετούς ομολόγου, έσπασε, προς τα πάνω πάντα, το όριο των 200 και των 300 μονάδων βάση, αποκαλύπτοντας, με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, ότι η Ρώμη βάλλεται.

Στην Κομισιόν, ωστόσο, αντιδρούν με τη γνωστή νωχελικότητα. Σε βαθμό ...ανησυχίας. Διάφοροι παράγοντες, λιγότερο ή περισσότερο, σημαντικοί δηλώνουν ότι «η Ιταλία δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα και ότι η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι μας έχει διαβεβαιώσει ότι θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα, για να εξυγιάνει την ιταλική οικονομία».

Μόνο που κάτι αντίστοιχο δήλωναν το τελευταίο 12μηνο και για της κυβερνήσεις της Ελλάδας·, της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας κι όλοι γνωρίζουν το αποτέλεσμα. Αν το ίδιο τέλος επαναληφθεί και στην περίπτωση της Ιταλίας ή της Ισπανίας, τότε θα πρέπει μαζί να αναμένεται και το τέλος της Ευρωζώνης.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top