GuidePedia

0
«Η αμέλεια στη Ναυτική Βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" στοίχισε πολύ ακριβά στην ελληνοκυπριακή πλευρά», αναφέρει στο φύλλο της η «Αφρίκα».
Λευκωσία: Στη χθεσινή τραγωδία στη Ναυτική Βάση στο Μαρί αναφέρεται το σύνολο του τουρκοκυπριακού Τύπου.

Η «Κίπρις» στεγάζει το σχετικό δημοσίευμα με τίτλο «Μεγάλη καταστροφή στη Νότια Κύπρο» και αναφέρεται στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, στον οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και πρότεινε την παροχή βοήθειας. Την ετοιμότητα για παροχή ρεύματος ανακοίνωσε και ο λεγόμενος υπουργός οικονομίας και ενέργειας Σουνάτ Ατούν.

Τη λύπη του για την έκρηξη και τα αποτελέσματά της εξέφρασε και ο λεγόμενος πρωθυπουργός, Ιρσέν Κιουτσιούκ, ο οποίος δήλωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι έτοιμοι να προσφέρουν ηλεκτρικό ρεύμα και υγειονομική βοήθεια.

Η «Αφρίκα» αφιερώνει το σύνολο της πρώτης σελίδας της στην έκρηξη με τον πηχυαίο τίτλο «Συμφορά» και με υπότιτλο «Η αμέλεια στη Ναυτική Βάση "Ευάγγελος Φλωράκης" στοίχισε πολύ ακριβά στην ελληνοκυπριακή πλευρά».

Αναφορά γίνεται στο τριήμερο πένθος και στις παραιτήσεις του υπουργού Άμυνας και του Αρχηγού της Ε.Φ.

Η εφημερίδα «Χαμπερντάρ» με τίτλο «Καταστροφή» γράφει ότι η ηλεκτρική ενέργεια που είναι δυνατόν να παραχωρηθεί στις ελεύθερες περιοχές είναι 90 μεγαβάτ.

Η εθνικιστική «Βολκάν» γράφει ότι η εθνοφρουρά είχε αποθηκευμένα τα πυρομαχικά για να τα χρησιμοποιήσει κατά του τουρκοκυπριακού «λαού», αλλά τελικά κτυπήθηκε από τον οπλισμό της.

Η «Κίπρισλι» κάνει λόγο για προφητεία του σεΐχη της Λεύκας Ναζίμ Κιπρισί.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top