GuidePedia

0

«Μπαράζ» δημοσιευμάτων στις τουρκικές ενημερωτικές ιστοσελίδες κάνει λόγο για την εμπλοκή σκαφών τόσο της ελληνικής όσο και της τουρκικής ακτοφυλακής σε περιστατικό με τουρκικά αλιευτικά σκάφη. Το όλο σκηνικό καταγράφηκε από την ερασιτεχνική κάμερα Τούρκου δικηγόρου, που έπλεε με το ιστιοπλοϊκό του στην περιοχή.
Για νέο γύρο έντασης στην περιοχή των Ιμίων κάνουν λόγο από το πρωί της Παρασκευής τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, εμπλέκοντας σκάφη τόσο της τουρκικής όσο και της ελληνικής ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, η τουρκική εφημερίδα Milliyet ισχυρίζεται στην ιστοσελίδα της ότι στην περιοχή των Ιμίων, σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής εμπόδισε τουρκικά αλιευτικά σκάφη να προσεγγίσουν την περιοχή. Σύμφωνα με το συγκεκριμένα δημοσίευμα, στην περιοχή μετέβηκε σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής και το ελληνικό σκάφος επέστρεψε στην Κω.
Σύμφωνα με τις τελευταίες ειδήσεις από τον τουρκικό Τύπο, στην περιοχή των Ιμίων υπάρχουν σκάφη της ελληνικής ακτοφυλακής, τα οποία συνοδεύουν τα ελληνικά αλιευτικά. Το ίδιο πράττει και η τουρκική ακτοφυλακή. Κάθε χρόνο, στα μέσα του χειμώνα συνήθως, στην περιοχή των Ιμίων τα αλιευτικά των δύο χωρών είναι απασχολημένα με το «κυνήγι της τσιπούρας».
Ανάλογο δημοσίευμα, αλλά και βίντεο, υπάρχει και στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Hurriyet, όπου αναφέρεται παρενόχληση Τούρκου ψαρά από την ελληνική ακτοφυλακή και η εμπλοκή της τουρκικής ακτοφυλακής στο περιστατικό.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top