GuidePedia

0

Σε φρούριο έχουν μετατρέψει οι ισραηλινές αρχές το διεθνές αεροδρόμιο «Μπεν Γκουριόν» του Τελ Αβίβ, ενόψει της σημερινής άφιξης ξένων ακτιβιστών που θέλουν να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους Παλαιστίνιους.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης επικρίνουν τον υπερβολικό χαρακτήρα των μέτρων, ενώ το ισραηλινό ραδιόφωνο διατύπωσε ανησυχίες για την πραγματική "υστερία" που έχει καταλάβει τις αρχές.
"Αρκετές εκατοντάδες αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί για να αποφευχθεί οποιαδήποτε ταραχή. Έλαβαν ως οδηγία να ενεργήσουν με αποφασιστικότητα και αυτοσυγκράτηση, συλλαμβάνοντας επιτόπου οποιονδήποτε ταραξία", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Μίκι Ρόζενφελντ.
Οργανώσεις υποστήριξης προς τους Παλαιστίνιους κάλεσαν μέσω διαδικτύου τους συμπαθούντες να συγκεντρωθούν στις 8 Ιουλίου στο αεροδρόμιο «Μπεν Γκουριόν», για να μεταβούν στη συνέχεια στα Παλαιστινιακά Εδάφη. Το Ισραήλ ελέγχει όλες τις προσβάσεις σε αυτά, εκτός από τα σύνορα μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου.
Εκατοντάδες ακτιβιστές από τη Γαλλία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και την Ιταλία αναμένεται να μετάσχουν στην επιχείρηση "Καλωσόρισμα στην Παλαιστίνη" μετά την πρόσκληση 15 παλαιστινιακών οργανώσεων, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Γιτζχάκ Αχαρόνοβιτς αποκάλεσε "χούλιγκαν" τους φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές και προειδοποίησε ότι θα απελαθούν σε περίπτωση που πραγματοποιήσουν διαδήλωση.


«Ένα καράβι για τη Γάζα»
Στο λιμάνι της Σητείας κατέπλευσε το γαλλικό σκάφος «Dignite Al-Karama» με οκτώ επιβαίνοντες. Το σκάφος αυτό είχε αναχωρήσει από την Κορσική στις 25 Ιουνίου και ανήκει στον στολίσκο «Ένα καράβι για τη Γάζα». Στην Κρήτη βρίσκονται άλλα δύο πλοία που ανήκουν στον στολίσκο, στα οποία έχει απαγορευτεί ο απόπλους για τη Γάζα. Πρόκειται για το «Γκουέρνικα» και το πλοίο «Ταχρίρ».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top