GuidePedia

0

Ανησυχώντας για την κατάσταση στη Συρία, η Χεζμπολάχ ''επαναπατρίζει τα όπλα της''. H Χεζμπολάχ επιδιώκει να επαναπατρίσει στο Λίβανο τα όπλα της, κρυμμένα σε αποθήκες στη Συρία, πριν να πέσει το καθεστώς του Μπάαθ. Η κατάσταση στη Συρία, που ταράζεται για περισσότερο από τρεις μήνες από την πρωτοφανή λαϊκή διαμαρτυρία, ανησυχεί την Χεζμπολάχ. Η σιιτική πολιτοφυλακή, φοβούμενη την αλλαγή του καθεστώτος στη Δαμασκό προσπαθεί να μετακινήσει το στρατιωτικό εξοπλισμό της στο Λίβανο, σύμφωνα με την εφημερίδα ''Le Figaro'' και τον ''ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝΑ'' .
Ανησυχώντας για την απώλεια του συμμάχου της στη Δαμασκό, από την οποία περνά ο οπλισμός που στέλνει το Ιράν στην Χεζμπολάχ, η τελευταία επιδιώκει να επαναπατρίσει στο Λίβανο τα όπλα της κρυμμένα σε αποθήκες στη Συρία πριν να πέσει το καθεστώς του Μπάαθ, εξηγεί στην εφημερίδα ενας ειδικός εμπειρογνώμονας που παρακολουθεί στενά τις σχέσεις Ιράν-Συρία-Χεζμπολλάχ.
''Κίνησεις φορτηγών κοντά στα πορώδη σύνορα μεταξύ Συρίας και της κοιλάδας Μπεκάα στο Λίβανο'', έχουν εντοπιστεί τις τελευταίες εβδομάδες από Δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών, και επιβεβαιώνεται από τον ΟΗΕ, δήλωσε ο εν λόγω εμπειρογνώμονας. Οι μεταφορές αυτές αφορούν πυραύλους επιφάνειας Zelzal μέσου βεληνεκούς και βλήματα Fajr 3 και Fajr 5.
Μερικές από τις στρατιωτικές υποδομές της Χεζμπολάχ στη Συρία βρίσκονται σε εστίες της διαμαρτυρίας, όπως η Δούμα, κοντά στη Δαμασκό, και το Χομς.
Το ''Κόμμα του Θεού'' είχε αποθηκεύσει μέχρι τώρα όπλα στη Συρία, χώρα που το Ισραήλ έχει αποφασίσει να αποφύγει στην σύγκρουση του με τη σιιτική πολιτοφυλακή, λέει η ''Le Figaro''. Και φαίνεται πως το κίνημα διαμαρτυρίας που έχει βυθίσει τη χώρα στην βία κάθε Παρασκευή από τις 15 Μαρτίου, έχει αλλάξει ξεκάθαρα το παιχνίδι...
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top