GuidePedia

0
Σκληρή έκθεση των ΗΠΑ για εμπόριο σαρκός στην Τουρκία

«Δεν δείχνει διάθεση η κυβέρνηση να βελτιώσει την κατάσταση», αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Εμπόριο σαρκός και εξαναγκασμός στην πορνεία είναι -σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεν- συχνά φαινόμενα για τις γυναίκες στην Τουρκία

Η Τουρκία αποτελεί «τόπο προέλευσης, προορισμού και διέλευσης γυναικών, ανδρών και παιδιών που σύρονται στην πορνεία και υποβάλλονται σε καταναγκαστική εργασία», αναφέρει η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το παράνομο "ανθρώπινο εμπόριο" η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα στην Ουάσιγκτον. Η έκθεση κατηγορεί την τούρκικη κυβέρνηση ότι τα μέτρα που λαμβάνει και η πολιτική της «υστερεί κατά πολύ» σε ό,τι αφορά την δίωξη του παράνομου εμπορίου ανθρώπινων ψυχών.
Οι γυναίκες και τα παιδία που είναι θύματα αυτού του εμπορίου και επισημάνθηκαν στην Τουρκία, αναφέρει η έκθεση, προέρχονται κυρίως από χώρες της άλλοτε Σοβιετικής Ένωσης και την Ανατολική Ευρώπη αλλά υπάρχουν και «Τούρκισες που υποβάλλονται σε αναγκαστική πορνεία εντός της χώρας τους». Η έκθεση καταλογίζει στην τούρκικη κυβέρνηση ότι «δεν προσεγγίζει καν το ελάχιστο επίπεδο» της πορείας προς πλήρη εξάλειψη του παράνομου ανθρώπινου εμπορίου. Διαπιστώνει όμως ότι ο αριθμός των θυμάτων, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, περιορίστηκε στο μισό, σε σχέση με πέρυσι.
Η τούρκικη κυβέρνηση, σημειώνει η έκθεση, δεν δείχνει να καταβάλει προσπάθειες να μειωθεί η ζήτηση του σεξουαλικού εμπορίου και της καταναγκαστικής εργασίας εντός της Τουρκίας, η πορνεία τούρκων γυναικών παραμένει νόμιμη αλλά η κυβέρνηση παίρνει μέτρα για έλεγχο των οίκων ανοχής και της «πορνείας του δρόμου» ούτε και μέτρα προστασίας των θυμάτων του αγοραίου ερωτά. Τέλος, η έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επικρίνει την τούρκικη κυβέρνηση επειδή καθυστερεί στην λήψη ουσιαστικών μέτρων για την πρόληψη του παιδικού σεξουαλικού τουρισμού.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top