GuidePedia

0
Η Αυστρία θα προτιμούσε μια ειδική εταιρική σχέση με την Τουρκία και όχι την πλήρη ένταξή της στην ΕΕ
«Η Αυστρία αντιτίθεται στην είσοδο της Τουρκίας στην ΕΕ» αναφέρει η κοινοτική Διαδικτυακή πύλη euractiv.com επισημαίνοντας πως σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας Μίκαελ Σπίντελεγκερ σε ραδιοφωνικό σταθμό, κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ στη Βιέννη, η Αυστρία θα προτιμούσε μια ειδική εταιρική σχέση με την Τουρκία και όχι την πλήρη ένταξή της στην ΕΕ.

Σύμφωνα με τον υπουργό οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις πιθανώς θα διαρκέσουν χρόνια αλλά λειτουργούν ως μοχλός εξευρωπαϊσμού της Τουρκίας. Όπως τόνισε «θα περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στο μέλλον, θα είμαστε εποικοδομητικοί, αλλά θα παραμείνουμε πιστοί στη βασική μας θέση ότι σκοπός είναι η επίτευξη μιας ειδικής εταιρικής σχέσης».

Παράλληλα, όπως σημειώνει κοινοτικό πληροφοριακό δελτίο σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Τούρκος Πρόεδρος κατά την παραμονή του στην Αυστρία δήλωσε ότι η ΕΕ συμπεριφέρεται καλύτερα στην Ρωσία και την Ουκρανία από την Τουρκία, παρόλο που η τελευταία βρίσκεται εδώ και έξι χρόνια σε διαπραγματεύσεις.

Μάλιστα, ο Γκιουλ χαρακτήρισε «δυσφημιστικό» για την ΕΕ το γεγονός ότι έχει προχωρήσει σε κατάργηση της βίζας για τους Ρώσους και Ουκρανούς πολίτες αλλά όχι για τους Τούρκους. Σχολιάζοντας τέλος την αρνητική στάση της αυστριακής κυβέρνησης στο ζήτημα της προσχώρησης στην ΕΕ, σημείωσε ότι η Αυστρία θα μπορούσε να επωφεληθεί πολύ από την είσοδο της Τουρκίας.
ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top